Appelbollen!
Je kent ze vast wel. De appelbollen van La Place. Heerlijk vind ik ze. Zo af en toe dan. Ik was altijd al van plan om het een keer zelf te maken, maar dat bedenk ik me zo vaak als ik dingen zie, dat ik bezig blijf :-) Nu zag ik ze weer in het boek Appeltaart en nu moest ik er echt aan geloven. Het is zo makkelijk, en het resultaat zo ontzettend lekker! Het is in mum van tijd gemaakt, dus je kunt zo aan de slag:
Appelbollen:
Ingredienten per stuk:
1 plakje bladerdeeg, 1 kleine appel, 1 el abrikozenjam, 1 el rozijnen, 1 tl citroensap, snuf kaneelpoeder, 1 el kokosbloesemsuiker, 1 el melk
Schil de appel en boor het klokhuis eruit. Meng de abrikozenjam met de rozijnen, citroensap en wat kaneelpoeder. Leg de appel op een plakje bladerdeeg en vul de holte met het mengsel. Vouw het bladerdeeg helemaal om de appel heen, en zorg dat de randen goed dicht zijn. Draai de appel om en zet ze op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de appel met melk en bestrooi hem rondom met kokosbloesemsuiker.
Zet de appelbollen in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak hem in 25 minuten mooi bruin.
Eet smakelijck!
Groet,
Esther
Groetjes, Williene
Sinds kort volg je blog, en ik vind het heerlijk om alle recepten te lezen. Ik maakte altijd al heel veel zelf, maar jouw recepten zijn weer inspirerend! Gisteren zelf een overheerlijke foccacia gemaakt, maar wij hebben een dag-nachtstroom meter dus moet ik helaas uitkijken om door de weeks veel te bakken. Helaas verschuift het dus vaak naar de zaterdag...
Groet Mari
Nadat het in het nieuws kwam van dag-nachtstroom heb ik gelijk actie ondernomen. Essent is onze leverancier en aan de hand van ons verbruiksgegevens bleek dat het voor ons nog heel goed uit kan! Wij verbruiken 60 procent goedkoop en 40 procent duur stroom. En de gegevens die in het nieuws zijn geweest waren niet juist...
Gr Mari
groet Stina
Bedankt voor je enthousiaste reactie! Ze zijn erg lekker, en het is erg simpel. Wat leuk dat je ook zoveel zelf maakt!
Foccacia is ook heerlijk, maak ik ook weleens, mmm!
Groetjes en veel bakplezier!
Williene