Ontbijtkoek mét E-book actie!
Al een hele tijd geleden kreeg ik de aanvraag om iets te schrijven over het E-book van Diana Zeelenberg. Diana is schrijfster van de blog www.getrouwdmetkinderen.nl. Diana volgt het Paleo-dieet/leefwijze en heeft een E-book geschreven met 30 Paleo-ontbijtrecepten. Nu ben ik zelf niet iemand die een dieet aanhangt, maar ik ben wél nieuwsgierig naar nieuwe recepten en zeker als ze zonder brood zijn. Vooral omdat veel mensen wel minder brood willen eten, maar niet goed weten hóe. Dan kun je met deze 30 recepten écht even voorruit! Het E-book ziet er gezellig uit, leuk geschreven en de recepten zien er aantrekkelijk uit. Op deze link kun je meer informatie vinden over haak boek én wat foto's bekijken.
Ik mag 2 van deze E-books vergeven op Smakelijck.nl. Wat moet je daarvoor doen? Schrijf hieronder je reactie waarom je graag dit E-book zou willen winnen! Je hebt tot donderdagavond 24:00 de tijd om mee te reageren. Diana kiest dan zelf 2 winnaars uit die haar kunnen mailen voor de link van het E-book. Kun je niet zolang wachten? Het boek kost maar 5,00 in de webshop van www.getrouwdmetkinderen.nl.
Ik heb zelf onderstaand recept uitgeprobeerd omdat ik nog wat courgette had liggen. Het recept is makkelijk te maken, ik had alle ingrediënten in huis, dus dat was niet moeilijk kiezen. Het is een echt ontbijtrecept, maar mijn associatie bij een koek is toch snel zoet, dus een volgende keer doe ik er nog een banaan extra bij in. Misschien was dat ook wel de bedoeling, want ik zag de banaan wel in de omschrijving staan, maar niet bij de ingredienten, dus ik heb er 1 gebruikt. Verder was de koek heerlijk zacht en luchtig! Ik heb er ook iets meer cacao ingedaan, namelijk 1,5 eetlepel. Maar dat kun je natuurlijk naar smaak aanpassen!
Ontbijtkoek
Ingrediënten:
300 gram geraspte courgette, 75 gram kokosmeel, 1,5 theelepel baksoda, 50 gram gesmolten kokosolie, 1 theelepel koekkruiden, 2 theelepels gemberpoeder, 1,5 theelepel kaneel, 2 theelepels cacao, snufje piment, snufje nootmuskaat, 0,5 theelepel keltisch zout, 1,5 eetlepel honing, 4 eieren, 3 eetlepels psylliumvezels, 1 banaan (?)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren, kokosolie en honing in de keukenmachine romig en luchtig. In de beschrijving van het recept staat ook banaan. Dit komt in de ingredienten niet terug, dus ik heb voor de zekerheid maar een banaan toegevoegd ;-)
Voeg de droge ingredienten toe en mix tot een glad beslag. Knijp de geraspte courgettes heel goed uit en voeg deze ook toe. Meng nog even kort en doe het beslag in een cakeblik van ongeveer 1 liter inhoud.
Zet de koek in de oven en bak gaar in ongeveer 65 minuten. De koek is klaar als een satéprikker er droog uitkomt.
Fijne dag!
Liefs, Williene