Kokosgranola
Granola is één van mijn favoriete ontbijtjes. Een heerlijke kom kwark met daarop een flinke schep granola. En de pot blijft gewoon op tafel staan, want ik doe er steeds een beetje bij. Ook de kinderen vinden dit een heerlijk ontbijt. Maar je kunt meer doen met granola, bijvoorbeeld toevoegen aan je smoothie, je kunt er koekjes van bakken of over je havermoutpap strooien, kortom, de pot is hier zó leeg!
Kokosgranola!
Ingrediënten:
200 gram fijne havermout, 40 gram pompoenpitten, 40 gram zonnebloempitten, 40 gram kokosrasp, 80 gram gemengde noten, 80 gram ongezoete cranberry's 1 theelepel kaneelpoeder, 35 gram lijnzaad, hand vol kokosvlokken, 40 gram kokosolie, 4 eetlepels honing, yakon of ahornsiroop*
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Hak de noten grof. Meng de havermout met de pompoenpitten, zonnebloempitten, noten, kokosrasp en cranberry's. Smelt de kokosolie. Voeg de honing toe en meng. Giet over het havermoutmengsel en roer goed door elkaar. Verdeel over een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Schuif in de oven en bak in 25 minuten krokant. Schep het mengsel tijdens het bakken een aantal keer om.
Laat de granola afkoelen en meng met de kaneel, lijnzaad en kokosvlokken. Bewaar de granola in een pot of afgesloten trommel.
Eet de granola bijvoorbeeld op de kwark of maak er koekjes van!
*Liever helemaal geen zoet gebruiken? Voeg dan iets meer kokosolie toe.
Fijne dag!
Liefs, Williene