Chrunchy Chocolade Granola!
Yoghurt of kwark is hier 's ochtends favoriet. Het is een snel en makkelijk ontbijt namelijk. Dus afwisselen met soorten granola's die je gemakkelijk zelf maakt, is dan wel zo gevarieerd en dan verveelt het ook niet zo snel. Deze keer het recept van een chocolade granola! Ook heerlijk als tussendoortje ;-)
Van granola kun je in één keer een grote hoeveelheid maken en dit bewaren in glazen potten of flessen. Je kunt het nog verder naar wens garneren met vers fruit. Ik kan me zo voorstellen dat deze granola van de zomer héérlijk is met verse frambozen en bosbessen...
Chrunchy Chocolade Granola
Ingrediënten:
100 gram (glutenvrije) havermout, 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder, 2 eetlepels biologische honing, 40 gram hazelnoten, 30 gram pecannoten, 20 gram cranberry's, 20 gram cacaonibs, 15 gram gepofte rijst (Smaakt), 30 gram pure chocolade (Vivani 92%)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep de havermout om met het cacaopoeder en honing. Spreid uit op een vel bakpapier op een bakplaat en schuif in de oven voor zo'n 20 minuten. Schep regelmatig om. Hak de noten en de pure chocolade fijn. Meng de rest van de ingredienten met elkaar. Laat de choco-havermout afkoelen als deze uit de oven komt en voeg het daarna toe aan de andere ingredienten. Bewaar de granola in een afgesloten fles of glazen pot.
Granola is erg lekker in de kwark, Griekse yoghurt of bijvoorbeeld over je havermoutpap!
Fijne dag!
Liefs, Williene