Notengranola!
's Ochtends ontbijt ik graag met granola. Het is gemakkelijk op voorraad te maken, het is snel en vooral erg lekker. Heerlijk met een kom Griekse yoghurt, Biogarde of kwark!
Onderstaand recept is glutenvrij én te maken zonder oven.
Notengranola
Ingrediënten:
125 gram amandelen met vlies, 125 gram ongezouten cashewnoten, 70 gram pecans, 5 medjoul dadels, 6 eetlepels boekweitvlokken, 3 eetlepels biologische honing, 2 theelepels kaneel, 10 eetlepels gepofte rijst, 5 klontjes roomboter (of ghee)
Bereiding:
Hak de noten en dadels in kleine stukjes. Doe dit in een koekenpan en voeg daar de boekweitvlokken, kaneel en gepofte rijst aan toe schep goed door elkaar.
Verdeel de roomboter in stukjes over het mengsel en besprenkel het geheel met de honing.
Zet de pan op midden/hoog vuur, en blijf omscheppen tot het heerlijk begint te ruiken; nog even doorscheppen maar laat niet aanbranden! Haal de pan van het vuur en laat de granola afkoelen voordat je deze in een trommel of pot bewaard.
Heerlijk met een schaaltje Griekse yoghurt!
Vind je ‘m ook zo lekker? Maak dan een dubbele hoeveelheid! Je kunt de granola prima een aantal weken goedhouden in een afgesloten trommel of pot!
Fijne dag!
Liefs, Williene