P1010806
Woensdag 15 apr 2015

No waste #4: Cho-kokosmakronen!

Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is. In het recept van afgelopen maandag hou je de pulp over van de chocolade-hazelnotenmelk. Je kunt hier meel van maken, zoals ik bij het recept beschreef, maar ook koekjes van bakken. Teus is wat dat betreft heel creatief, want hij had in mum van tijd deze lekkere cho-kokosmakronen ervan gebakken!

Cho-kokosmakronen!

Ingrediënten:

‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk, 2 eiwiten, 40 gram kokosrasp, 4 eetlepels honing, pure chocolade voor decoratie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met de honing stijf, klop nu het ‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk en de kokosrasp erdoor.

Maak mooie bolvormige koekjes op het bakpapier met behulp van een eetlepel en je vingers. Bestrooi met nog wat extra kokosrasp en schuif in de oven tot de koekjes mooi bruin kleuren , zo’n 20 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen, smelt de pure chocolode au-bain-marie en garneer de koekjes met de gesmolten chocolode, even kort laten uitharden en dan serveren bij de hazelnoot chocolademelk!

Veel bakplezier!

Liefs, Williene

Gisteren, heel vroeg in de ochtend, was daar eindelijk Smakelijck Zomer! Een nieuw...
lees verder
Op aanvraag het recept voor cocktailsaus met en zonder whiskey! Lekker als dipsaus, bij de...
lees verder
Zoals ik wel vaker hier heb geschreven eten wij zo'n 3 a 4 keer per week vegetarisch. We...
lees verder
De kruidnoten van Smakelijck vallen bij iedereen goed in de smaak! Leuk om te lezen en te zien...
lees verder
Een stukje biologie Hoe meer je je er in verdiept, hoe meer je er achter komt hoe ontzettend...
lees verder
Amandelmelk is snel en simpel gemaakt, maar wat met amandelen kan, dat kan ook met andere noten....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190