P1010806
Woensdag 15 apr 2015

No waste #4: Cho-kokosmakronen!

Als ik iets vervelend vind dan is dat wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is. In het recept van afgelopen maandag hou je de pulp over van de chocolade-hazelnotenmelk. Je kunt hier meel van maken, zoals ik bij het recept beschreef, maar ook koekjes van bakken. Teus is wat dat betreft heel creatief, want hij had in mum van tijd deze lekkere cho-kokosmakronen ervan gebakken!


Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is. In het recept van afgelopen maandag hou je de pulp over van de chocolade-hazelnotenmelk. Je kunt hier meel van maken, zoals ik bij het recept beschreef, maar ook koekjes van bakken. Teus is wat dat betreft heel creatief, want hij had in mum van tijd deze lekkere cho-kokosmakronen ervan gebakken!

Cho-kokosmakronen!

Ingrediënten:

‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk, 2 eiwiten, 40 gram kokosrasp, 4 eetlepels honing, pure chocolade voor decoratie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met de honing stijf, klop nu het ‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk en de kokosrasp erdoor.

Maak mooie bolvormige koekjes op het bakpapier met behulp van een eetlepel en je vingers. Bestrooi met nog wat extra kokosrasp en schuif in de oven tot de koekjes mooi bruin kleuren , zo’n 20 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen, smelt de pure chocolode au-bain-marie en garneer de koekjes met de gesmolten chocolode, even kort laten uitharden en dan serveren bij de hazelnoot chocolademelk!

Veel bakplezier!

Liefs, Williene

Het is de week van 14 Februari. Valentijn. Nu zijn Teus en ik al járen gelukkig getrouwd, en is...
lees verder
Al eerder heb ik geschreven over verzorgingsproducten, o.a. hier en hier. Maar wat is er nu...
lees verder
De vierde salade voor op een lekker broodje of toastje. Tonijnsalade Ingredienten: 1...
lees verder
Gisteren heerlijk en simpel gegeten. Het recept stond in de nieuwste delicious. Thaise...
lees verder
Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over...
lees verder
Regelmatig krijg ik vragen van zwangere vrouwen waar ze op moeten letten tijdens zwangerschap....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190