P1010806
Woensdag 15 apr 2015

No waste #4: Cho-kokosmakronen!

Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is. In het recept van afgelopen maandag hou je de pulp over van de chocolade-hazelnotenmelk. Je kunt hier meel van maken, zoals ik bij het recept beschreef, maar ook koekjes van bakken. Teus is wat dat betreft heel creatief, want hij had in mum van tijd deze lekkere cho-kokosmakronen ervan gebakken!

Cho-kokosmakronen!

Ingrediënten:

‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk, 2 eiwiten, 40 gram kokosrasp, 4 eetlepels honing, pure chocolade voor decoratie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met de honing stijf, klop nu het ‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk en de kokosrasp erdoor.

Maak mooie bolvormige koekjes op het bakpapier met behulp van een eetlepel en je vingers. Bestrooi met nog wat extra kokosrasp en schuif in de oven tot de koekjes mooi bruin kleuren , zo’n 20 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen, smelt de pure chocolode au-bain-marie en garneer de koekjes met de gesmolten chocolode, even kort laten uitharden en dan serveren bij de hazelnoot chocolademelk!

Veel bakplezier!

Liefs, Williene

Afgelopen week hebben we eens écht lekkere winterkost gegeten. Stamppot met een gehaktbal en...
lees verder
Vandaag staat er een interessant artikel in de Volkskrant over suiker. Aangezien ik er net over...
lees verder
Zelf vind ik winterse gerechten heerlijk in de wintermaanden. Lekkere, stevige kost en een beetje...
lees verder
      Ben je nog op zoek naar een leuk, lekker toetje voor Pasen? Dit...
lees verder
Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die...
lees verder
Vorige week was ik met mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar lag een man...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190