P1010806
Woensdag 15 apr 2015

No waste #4: Cho-kokosmakronen!

Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is. In het recept van afgelopen maandag hou je de pulp over van de chocolade-hazelnotenmelk. Je kunt hier meel van maken, zoals ik bij het recept beschreef, maar ook koekjes van bakken. Teus is wat dat betreft heel creatief, want hij had in mum van tijd deze lekkere cho-kokosmakronen ervan gebakken!

Cho-kokosmakronen!

Ingrediënten:

‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk, 2 eiwiten, 40 gram kokosrasp, 4 eetlepels honing, pure chocolade voor decoratie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met de honing stijf, klop nu het ‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk en de kokosrasp erdoor.

Maak mooie bolvormige koekjes op het bakpapier met behulp van een eetlepel en je vingers. Bestrooi met nog wat extra kokosrasp en schuif in de oven tot de koekjes mooi bruin kleuren , zo’n 20 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen, smelt de pure chocolode au-bain-marie en garneer de koekjes met de gesmolten chocolode, even kort laten uitharden en dan serveren bij de hazelnoot chocolademelk!

Veel bakplezier!

Liefs, Williene

Groente en fruit van het seizeoen... Februari! De voordelen van seizoengroenten (en...
lees verder
Het eerste recept van 2014! En ik begin maar gelijk met een ontbijtrecept! Al is het als...
lees verder
Nog nét voor de vakantie een leuke weggeefactie!  Van LEEV kreeg ik een prachtig pakket...
lees verder
Kinderen zijn vaak dol op vissticks. En menig volwassene ook :-) Vooral vissticks met wortels en...
lees verder
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder
Deze feestelijke chocolade cakerol is eenvoudig te maken, met feestdagen in het vooruitzicht zou...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190