Krokante ChickenWrap #kinderrecept
Nu veel gezinnen thuis zitten, niet meer naar school gaan en ook niet meer kunnen snacken langs de weg, kunnen ze mooi thuis aan de slag met deze krokante Chickenwrap! Zo zijn ze even lekker bezig én leren tijdens het koken heel veel! Zo moet je goed kunnen plannen, overzicht houden maar het is ook goed voor hun woordenschat, hun rekenvaardigheden zoals bijvoorbeeld het afmeten van de ingredienten. Ze werken met twee handen wat dan weer heel goed is voor hun motoriek. Zet je kinderen in deze periode dus eens wat vaker in de keuken, het is niet alleen leuk maar ook superleerzaam!
Fijne dag!
Krokante ChickenWrap
Ingrediënten voor 2 wraps:
2 kipfilets, 2 volkorenwraps, 50 gram ijsbergsla, 1 tomaat of een paar cherrytomaatjes, olijfolie, 20 gram paneermeel of broodkruim, 1 theelepel Baharat-kruiden (supermarkt Jonnie Boer of zelfgemaakt), Keltisch zout en peper
Honing-mosterddressing: 2 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 1 eetlepels imkerhoning, 1 theelepel grove mosterd (bijv. Ton's), snufje peper
Bereiding:
Snijd de kipfilets in mooie, dunne repen en bestrooi met de Baharat-kruiden en maak op smaak met zout en peper. Besprenkel met 2 eetlepels olie, schep goed om en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de gemarineerde kipreepjes op een bakplaat en meng met het paneermeel. Zorg dat het paneermeel goed om de kipreepjes zit, door de olie blijft het goed plakken. Schuif de reepjes in de oven voor 10 minuten. Schep dan even om en meng eventueel nog even goed door. Laat de kipreepjes daarna nog 5 minuten verder garen in de oven.
Verdeel over de wraps de sla en de tomaat. Verdeel de krokante kipreepjes over de wraps, besprenkel met een beetje van de dressing en vouw ze op.
Geniet ervan!
TIPS:
Je kunt deze wrap natuurlijk aanvullen met wat je lekker vindt! Bijvoorbeeld reepjes avocado, komkommer, etc.
De krokante kipreepjes kun je ook heel goed van te voren maken en in de koelkast bewaren. Je kunt ze dan later opwarmen of koud eten.
Liefs, Williene