24-03-2020

Krokante ChickenWrap #kinderrecept

Nu veel gezinnen thuis zitten, niet meer naar school gaan en ook niet meer kunnen snacken langs de weg, kunnen ze mooi thuis aan de slag met deze krokante Chickenwrap! Zo zijn ze even lekker bezig én leren tijdens het koken heel veel! Zo moet je goed kunnen plannen, overzicht houden maar het is ook goed voor hun woordenschat, hun rekenvaardigheden zoals bijvoorbeeld het afmeten van de ingredienten. Ze werken met twee handen wat dan weer heel goed is voor hun motoriek. Zet je kinderen in deze periode dus eens wat vaker in de keuken, het is niet alleen leuk maar ook superleerzaam! 

Fijne dag!

Krokante ChickenWrap

Ingrediënten voor 2 wraps:

2 kipfilets, 2 volkorenwraps, 50 gram ijsbergsla, 1 tomaat of een paar cherrytomaatjes, olijfolie, 20 gram paneermeel of broodkruim, 1 theelepel Baharat-kruiden (supermarkt Jonnie Boer of zelfgemaakt), Keltisch zout en peper

Honing-mosterddressing: 2 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 1 eetlepels imkerhoning, 1 theelepel grove mosterd (bijv. Ton's), snufje peper

Bereiding:

Snijd de kipfilets in mooie, dunne repen en bestrooi met de Baharat-kruiden en maak op smaak met zout en peper. Besprenkel met 2 eetlepels olie, schep goed om en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Verdeel de gemarineerde kipreepjes op een bakplaat en meng met het paneermeel. Zorg dat het paneermeel goed om de kipreepjes zit, door de olie blijft het goed plakken. Schuif de reepjes in de oven voor 10 minuten. Schep dan even om en meng eventueel nog even goed door. Laat de kipreepjes daarna nog 5 minuten verder garen in de oven.

Verdeel over de wraps de sla en de tomaat. Verdeel de krokante kipreepjes over de wraps, besprenkel met een beetje van de dressing en vouw ze op.

Geniet ervan!

TIPS:

Je kunt deze wrap natuurlijk aanvullen met wat je lekker vindt! Bijvoorbeeld reepjes avocado, komkommer, etc.

De krokante kipreepjes kun je ook heel goed van te voren maken en in de koelkast bewaren. Je kunt ze dan later opwarmen of koud eten.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Lien
    Lien zaterdag 28 mrt 2020 om 22:49
    Wat een leuk recept! Ga ik volgende week zeker eens proberen met de oudste 2 kinderen. Vooral de oudste (8) staat heel graag in de keuken. Eenvoudige recepten kan hij inmiddels (met af en toe een aanwijzing) al heel goed zelf maken en dat is zo leuk!
    • Smakelijck maandag 30 mrt 2020 om 09:29
      Wat leuk en knap! Succes met het recept.
    • Jenny
      Jenny maandag 30 mrt 2020 om 18:52
      We hebben ze vanavond gegeten. Nog wat rode ui erbij gedaan: smullen!!!
      • Smakelijck dinsdag 31 mrt 2020 om 09:48
        Dat is fijn om te lezen :-)
    • Judith
      Judith dinsdag 31 mrt 2020 om 14:33
      Hoi Williene! Gisteravond gemaakt! Ontzettend lekker..., verbaasde me trouwens over de snelheid waarmee de kipstukjes krokant zijn...heerlijk! Ijsbergsla aangevuld met bosui, avocado en komkommer! Mmmm....superbedankt weer voor je leuke en lekkere recepten! Fijn om iedereen in deze tijd van thuiswerken dan zo eens te verrassen!
      • Smakelijck dinsdag 31 mrt 2020 om 15:51
        Super!
    • Jannekehh
      Jannekehh vrijdag 17 apr 2020 om 16:25
      Gisteren gemaakt en zelfs mijn man die niet van nieuwe dingen proberen is, vond het heerlijk!
      • Smakelijck zaterdag 18 apr 2020 om 15:28
        Dat is fijn om te lezen :-)
    • Siska
      Siska maandag 20 apr 2020 om 13:37
      Wat waren de kinderen enthousiast over dit recept!! Dat zijn ze eigenlijk nog nooit geweest ;). We hebben het ondertussen al twee keer gegeten. Dit wordt dus een favoriet recept. Bedankt!
      • Smakelijck maandag 20 apr 2020 om 14:27
        Wat leuk zeg! Bedankt voor het reageren :-)
Laat een bericht achter!