25-04-2024

Oranjekoek

Oranjekoek 

Voor ongeveer 16 stuks: 

Voor het deeg: 350 gram speltbloem (of gebruik voor een glutenvrije koek 225 glutenvrij havermeel en 125 gram amandelmeel), 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 125 gram kokosbloesemsuiker, 30 gram roomboter, 1 ei, 50-75 milliliter water, 2 theelepels gemalen anijs, 1 theelepel nootmuskaat, rasp van 1 biologische sinaasappel

Voor het spijs: 150 gram amandelmeel, 75-100 gram imkerhoning, rasp van 1 biologische citroen, 1 ei

Voor de topping: 150 gram poedersuiker, 3 eetlepels wortelsap (of frambozensap voor een roze glazuur), optioneel slagroom

Bereiding:

Bekleed een bakvorm van 20x20 met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Doe alle ingredienten voor het deeg in een mixerl en meng dit goed door elkaar. Begin met 50 gram water, als het deeg te droog is voeg je wat extra water toe. Kneed tot een mooi en stevig deeg. Rol de helft van het deeg uit tot een plak van 20x20. Leg deze op de bodem van de bakvorm. 

Meng voor het spijs het amandelmeel met de honing, ei en citroenrasp. Verdeel het spijs over het deeg. Rol de andere helft van het deeg uit en leg deze op het spijs. 

Bak de koek in 30 minuten bruin en gaar en laat afkoelen.

Meng het poedersuiker met de wortelsap en meng tot een oranje glazuur. Strijk deze over de afgekoelde koek en zet in de koelkast om het glazuur hard te laten worden. 

Serveer de oranjekoek evt. met een toefje slagroom! 

Fijne Koningsdag! 

Liefs, Williene 

Deel via social media

 
Print recept

3 Reacties

  • Olga
    Olga vrijdag 26 apr 2024 om 15:58
    Kan ik de poedersuiker vervangen door een gezonder alternatief?
  • Olga
    Olga vrijdag 26 apr 2024 om 15:58
    Kan ik de poedersuiker vervangen door een gezonder alternatief?
    • Smakelijck maandag 29 apr 2024 om 11:09
      Dan val je al snel in de zoetstoffen en die wil ik niet gebruiken. Je kunt er een laagje roomkaas proberen, gezoet met honing.
Laat een bericht achter!
320