#Koningsdag: Rood-wit-blauw!
Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere dagen is het een makkelijk én gezellig tussendoortje!
Rood wit en blauw zijn de kleuren van de vlag!
Ingrediënten voor ongeveer 3 a 4 glazen:
300 gram blauwe bessen, 5 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 100 ml slagroom, 2 á 3 eetlepels honing, 300 gram aardbeien.
Was de bessen en verdeel ze onderin de glazen. Klop de slagroom met 1 á 2 eetlepels honing stijf. Meng met de yoghurt. Schep dit op de blauwe bessen. Snijd de aardbeien in vieren. Verwarm de helft van de aardbeien in een pannetje met 1 eetlepel water en een theelepeltje honing. Breng aan de kook en roer tot een sausje. Plet de aardbeien evt. wat met een vork. Laat de saus wat afkoelen en verdeel over de yoghurt. Garneer de glazen met de rest van de partjes aardbei.
Tip: Voeg evt. merg van een half vanillestokje toe aan de yoghurt.
Dit toetje afgelopen zomer een keer geservereerd bij een etentje. Het viel erg in de smaak :-)
Ik heb toen alleen verse aardbeien gebruikt. Deze zijn nu allen ver te zoeken, dus ik vroeg me af of ik hier ook een winter variant op kan maken. Leek me leuk om te serveren bij het kerst diner.
Is het een idee dit toetje te combineren met kaneel, gebakken appen en rozijnen (rozijnen mee bakken met de appel)?
Groetjes Jenny
Goed idee van je! Je hebt natuurlijk ook diepvriesfruit, dus dat zou je hiervoor kunnen gebruiken. Echt 'kerstig' zijn ook granaatappels. De pitjes over dit toetje zou ook geweldig zijn. Maar jouw gebakken appeltjes met kaneel en rozijnen lijkt me ook heerlijk!
Succes!
Dat viel ook hier erg in de smaak! Fruit, daar zijn we dol op, de combinatie was heerlijk.
En het zag er ook nog eens feestelijk uit.
We plakken hem in ons receptenboek.
Ga zo door met je recepten.
groetjes marjan
Groetjes, Williene