20-01-2022

Lions!

In samenwerking met Bas Boer Noten heb ik weer een heel lekker recept voor jullie gemaakt. Als inspiratie gebruikte ik het erg populaire recept van de chocolade-pindarepen. Dit recept staat al sinds 2013 op de website en wordt nog steeds ontzettend veel gelezen en gebruikt. Dit recept in combinatie met de overheerlijke pindakaas van Bas Boer is echt fantastisch. Wil je dit recept graag maken? Bij een bestelling bij Bas Boer Noten krijg je nu een gratis pot van deze pindakaas. Voeg de pindakaas toe aan je winkelwagen en vul de code pinda01 in. Er wordt nu 3,00 korting verrekend. Je krijgt één pot pindakaas gratis, zelfs als je niets anders besteld. Je betaald dan wel de verzendkosten uiteraard. Deze leuke actie is geldig tot 28 januari 2022.

Lions!

Ingredienten voor 8 repen:

100 gram (BasBoerNoten)pindakaas, 50 gram kokosolie, 40 gram imkerhoning of ahornsiroop, 100 gram pure chocolade (92% Vivani), 40 gram grof gehakte pecannoten (of andere noten naar keuze),  3 – 4 medjoul dadels, 35 gram gepofte rijst, spelt of boekweit

Bereiding:

Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Doe de dadels met de gehakte noten en de gepofte rijst in een ruime kom. Bekleed een (bak)vorm met bakpapier, ik gebruik hiervoor een cakeblik.

Doe de pindakaas met de honing en kokosolie in een steelpan en verwarm het geheel op laag vuur tot een egale massa. Voeg de pure chocolade toe in blokjes en laat smelten. Blijf ondertussen roeren. Als het geheel goed is gesmolten, giet het dan bij de droge ingrediënten. Meng het geheel heel goed door elkaar en verdeel het over de bakvorm. Druk het zeer stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koeling en laat het goed opstijven.

Snijd de lions in repen of blokjes. Bewaar in de koelkast.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

15 Reacties

  • Marijke
    Marijke donderdag 27 jan 2022 om 14:01
    Ik heb gepofte spelt gekocht, kon geen rijst vinden. Zal toch ook wel kunnen?
    • Smakelijck donderdag 27 jan 2022 om 14:21
      Zeker, is vergelijkbaar! Succes :-)
    • André Slingerland
      André Slingerland maandag 21 feb 2022 om 21:19
      Ha, Kan je het ook in de vriezer bewaren? Groetjes, Andre
      • Smakelijck dinsdag 22 feb 2022 om 12:45
        Ja hoor, dat kan.
    • Lisanne
      Lisanne zaterdag 09 apr 2022 om 14:00
      Wat een heerlijk recept! Talloze keren gemaakt. Supersnel klaar en in de vriezer gaat t lekker snel. Ik doe er ook vaak rozijnen in als ik geen dadels of tijd heb om ze te snijden. Top!
      • Smakelijck zaterdag 09 apr 2022 om 17:39
        Leuk om te lezen!
    • Johanna
      Johanna maandag 04 jul 2022 om 21:10
      Heerlijk! Mijn kinderen vinden alleen de pindakaas te overheersend, door wat is dat nog te vervangen? Leuk recept ook voor op de camping!!
      • Smakelijck maandag 04 jul 2022 om 21:35
        Misschien is notenpasta wat milder van smaak? Leuk dat ze verder in de smaak vallen!
    • Lida
      Lida zaterdag 02 sep 2023 om 14:36
      Ziet er lekker uit. Kan het ook zonder de honing, of plakt het dan niet genoeg?
      • Smakelijck maandag 04 sep 2023 om 09:21
        Je hebt dan wel iets anders nodig om het te laten hechten. Dus bijv. yakonsiroop.
        • Smakelijck maandag 04 sep 2023 om 09:22
          Of extra kokosolie/chocolade.
    • Lida
      Lida woensdag 13 sep 2023 om 08:34
      Super lekker hoor! Ik heb voor de gepofte rijst verkruimelde maiswafels gebruikt, ging prima.
      • Smakelijck woensdag 13 sep 2023 om 10:21
        Slim! En dat kan inderdaad ook heel goed :-)
    • Ilse De Zeeuw
      Ilse De Zeeuw woensdag 28 feb 2024 om 11:42
      Ik mag geen dadels. Kan ik die gewoon weg laten? Anders door wat vervangen?
      • Smakelijck donderdag 29 feb 2024 om 13:19
        Je kunt ze vervangen door gedroogde abrikozen :-)
Laat een bericht achter!
268