Donderdag 14 aug 2014

Kleurrijke 'Hollandse' salade!

 

Via Facebook werd ik gewezen op dit artikel. Door de boycot van Rusland hebben onze Hollandse telers een behoorlijke schade opgelopen, of dreigen op te lopen. Nu denk ik niet dat ik dat kan oplossen, maar we kunnen wél een handje helpen door wat extra groenten te kopen, we worden er tenslotten niet ongezonder van, om wat meer van Hollandse bodem te eten! Daarom heb ik met de ingredienten van bovenstaand artikel een heerlijke salade gemaakt, die zó gemaakt is en bij heel veel gerechten past. Lekker, fris en snel! En je helpt er onze boeren mee! Ik zeg: Doen ;-) 

Kleurrijke, 'Hollandse' salade!

 

Ingredienten:

2 tomaten of 150 gram cherrytomaatjes, halve rode paprika, halve komkommer, 10 zwarte olijven, 1 rode ui, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, (keltisch) zout en peper, evt. verse kruiden en/of feta.

Bereiding:

Halveer de cherrytomaatjes of snijd de tomaten in dunne partjes. Snijd de rode ui in ringen, de paprika in repen en de komkommer in blokjes. Schik de ingredienten op een bord en klop de olijfolie, citroensap, zout en peper door elkaar. Giet over de salade, garneer met de olijven en serveer. Lekker met blokjes feta en/of verse kruiden zoals bijvoorbeeld oregano.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

  Het is volop zomer, al is het aan het weer nog niet echt te merken. Daardoor wil...
lees verder
  Ghee (Ghi of smen) is een boter die veel wordt gebruikt in de Indiase...
lees verder
In het weekend is er altijd net even iets meer tijd om iets lekkers klaar te maken op...
lees verder
Tobleronemousse. Je kent vast wel de chocolade van Toblerone. Van die heerlijke reep kun je ook...
lees verder
Veel kinderen vinden koken leuk. Daarom het idee om zo af en toe een recept te plaatsen, speciaal...
lees verder
    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder

2 opmerkingen
  • Evelien de Jonge
    Evelien de Jonge donderdag 21 aug 2014 om 17:49
    Hoi, zit net te zoeken naar een lekker recept, zie ik deze salade! Heerlijk, die gaat het worden. En laat ik nou vanmorgen dezelfde gedachte hebben gehad door extra veel Hollandse! groente in te slaan.Goed bezig Williiene, dank voor je artikel. Groetjes, Evelien
  • Smakelijck donderdag 21 aug 2014 om 20:02
    Leuk, Evelien! Succes en eet Smakelijck!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190