P1040321
Woensdag 20 apr 2016

Kipschnitzel!

Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me uit. Terwijl het toch echt supermakkelijk is, en ontzettend lekker. En als je dat eenmaal weet dan is het veel makkelijker dan bijvoorbeeld kipnuggets, die ik wel vaker zelf maak. Uiteraard kun je de kruiden aanpassen naar eigen smaak!


Kipschnitzel!

Ingredienten voor 2 snitzels:

2 kipfilets, 40 gram spelt of boekweitmeel, 2 eetlepels Baharat kruiden van Jonnie Boer, 100 gram paneermeel*, 1 ei, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het boekweitmeel met 1 eetlepel Baharat en wat zout en peper en doe dit in een diep bord of kom. Kluts een ei in een tweede bord of kom. Meng op een derde bord het paneermeel met de andere eetlepel Baharat en wat peper en zout. 

Snijd de kipfilets over de lengte in, maar niet doormidden. Vouw de kipfilets open, leg ze tussen 2 vellen bakpapier en sla de kipfilets plat met de achterkant van een koekenpan.

Haal de kipschnitzels nu eerst met beide kanten door het gekruide boekweitmeel, vervolgens door het geklutste ei en leg ze dan in het paneermeel. Druk het paneermeel nu stevig om de schnitzel heen en leg de schnitzels op bakplaat, bekleed met bakpapier. Besprenkel de schnitzels met wat olie en schuif voor ongeveer 25 minuten in de oven. Draai de schnitzels halverwege de baktijd een keer om.

*Paneermeel maak je gemakkelijk zelf van boterhammen. Droog hiervoor een aantal (glutenvrije) boterhammen in de oven of toaster. Maal ze helemaal tot kruimels met een beetje knoflookpoeder. Je kunt het ook doen met crackers, deze hoef je uiteraard niet te drogen, maar kun je gelijk vermalen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Het is weer tijd voor een leuke actie! Deze keer verloot ik 3x het kookboek Smakelijck Groente...
lees verder
Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al...
lees verder
Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier...
lees verder
Ik denk dat we allemaal wel kaneel in huis hebben en regelmatig gebruiken. Niet alleen voor in de...
lees verder
Sinterklaastijd komt er weer aan met daarbij allerlei lekkers in de winkels! Ik ben elk jaar...
lees verder
  Tja, de tijd gaat zo snel, dat ik nog niet echt door had hoe snel het al weer...
lees verder

10 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien woensdag 20 apr 2016 om 10:30
    Dank je wel! Kipschnitzels zijn zo lekker, maar als ik ze in de supermarkt koop voelt dat niet goed! En bij onze slager met E-nummervrije producten vind ik ze erg prijzig.
    • Smakelijck woensdag 20 apr 2016 om 10:53
      Graag gedaan! Veel succes met het recept!
  • TJ
    TJ woensdag 20 apr 2016 om 16:01
    Wat een leuk recept! Is het ook mogelijk te kipschnitzels in te vriezen vóór ze de oven in gaan?
    • Smakelijck woensdag 20 apr 2016 om 16:56
      Dankjewel! Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Margje
    Margje maandag 25 apr 2016 om 09:48
    Heerlijk! Kipfilet van eigen kip,haha.. extra genieten dus met dit recept. Kon ik het gelijk uitproberen..
    • Smakelijck maandag 25 apr 2016 om 11:44
      Ah, dat moet wel extra lekker geweest zijn ;-)
  • mirjam
    mirjam woensdag 11 mei 2016 om 13:42
    waardoor kun je die kruiden van Jonnie Boer vervangen? die heb ik niet in huis...
    • Smakelijck woensdag 11 mei 2016 om 15:43
      Paprikapoeder met een snufje chilipoeder of cayennepeper.
  • Anita
    Anita maandag 11 jul 2016 om 15:35
    Zou je met dit recept ook rundvlees kunnen gebruiken?
    • Smakelijck maandag 11 jul 2016 om 19:32
      Dat verwacht ik wel!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190