Pannacotta met stoofperen
Pannacotta met stoofperen
Ingredienten voor 4 personen:
Voor de pannacotta: 500 milliliter slagroom, 2 theelepels vanille extract, ½ theelepel vanillepoeder, 50 gram zoetmiddel* of suiker, 1 eetlepel rundergelatinepoeder (of gebruik 4 blaadjes gelatine)
Voor de stoofperen: zie recept, ½ theelepel rundergelatine (of gebruik 1 blaadje gelatine), optioneel 1 speculaaskoekje
Bereiding:
Maak de stoofperen volgens het recept, dit kan een aantal dagen van tevoren.
Bij gebruik van gelatineblaadjes, week deze voor in koud water.
Verwarm de slagroom in een pan samen met het zoetmiddel en vanillepoeder en extract. Breng voorzichtig en al roerend aan de kook. Voeg de gelatine toe en haal de pan van het vuur. Roer de gelatine goed door de room en verdeel de room over 4 schaaltjes. Laat de pannacotta minimaal 3 uur opstijven in de koeling.
Snijd 4 á 5 stoofperen in mooie blokjes. Verwarm ongeveer 300 milliliter stoofperensap op laag vuur. Voeg de gelatine toe en laat dit oplossen. Voeg de blokjes stoofpeer toe en laat het geheel iets afkoelen. Schep de blokjes stoofpeer met een beetje sap op de pannacotta’s en laat vervolgens opnieuw 3 uur opstijven. Serveer de pannacotta’s met wat verkruimelde speculaas.
*Bijvoorbeeld imkerhoning
Geniet ervan!
Liefs, Williene