Cranberrymuffins met gember
Nog even snel iets bakken voor Kerst? Dan zijn deze muffins ideaal. Heel snel, en waarschijnlijk heb je het meeste gewoon in huis. Veel bakplezier hele fijne feestdagen.
Cranberrymuffins met gember
Ingredienten voor 5 muffins:
125 gram speltbloem of -meel, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 125 gram roomboter, 75-100 gram kokosbloesemsuiker (of een ander zoetmiddel naar keuze), 2 eieren, snufje vanillepoeder, 2 eetlepels gembersiroop (Yakso of zelfgemaakt, zie recept in Puur koken zonder Pakjes deel 2), 50-75 gram gemengde noten, 3 eetlepels gedroogde cranberry’s
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de roomboter luchtig met de kokosbloesem. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed door. Voeg bloem, bakpoeder, vanille en gembersiroop toe. Meng tot een luchtig beslag. Hak de noten grof en voeg deze toe, samen met de cranberry’s. Meng opnieuw goed door. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bestrooi de muffins eventueel nog met wat cranberry’s en noten. Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Fijne Feestdagen!
Liefs, Williene