Apfelstrudel met vanillesaus! #Kerst2015
Apfelstrudel is niet moeilijk om te maken en erg lekker. Het is dus zo gemaakt voor een avondje visite of voor de kerstdagen. Het is wel het lekkerst als hij zo uit de oven geserveerd wordt. Wil je hem wel langer bewaren, piep 'm dan voor het serveren weer even op in de oven.
Apfelstrudel
Dit recept is E-nummervrij en suikervrij en bij gebruikvan kokosolie ipv boter ook zuivelvrij
Ingredienten voor 2 strudels:
8 vellen filodeeg, 3 appels, handje vol rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder, gesmolten roomboter, 1 eidooier, eventueel amandelschaafsel
Bereiding:
Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de appels in blokjes en meng met de rozijnen en het kaneel. Klop de eidooier los.
Bestrijk een vel filodeeg met de gesmolten boter. Leg een vel filodeeg ernaast maar wel met 1 á 2 centimeter overlap zodat je één geheel hebt. Bestrijk ook dit vel verder in met de boter. Leg hier 2 vellen filodeeg overheen. Leg de appelvulling op de lange kant van het filodeeg in een lange, brede strook. Bestrijk aan de bovenkant een strook van 3 cm met eidooier. Rol nu de rol stevig op en leg de strudel met de naad naar onderen op een vel bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de strudel met eidooier en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Het recept is voldoende voor 2 strudels. Schuif de strudels in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak in ongeveer 20-25 minuten bruin en krokant.
Vanillesaus
Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij
Ingredienten:
250 milliliter slagroom, 100 milliliter (rauwe) melk, 1 vanillestokje, 2 eidooiers, 2 eetlepels biologische honing
Bereiding:
Doe de slagroom met de melk in een pannetje. Halveer het vanillestokje en doe deze bij de room en de melk. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken. Klop de eidooiers met de honing wit, luchtig en romig. Voeg een flinke scheut van de warme room-melk toe en klop dit nog iets op. Giet het terug bij het room-melkmengsel en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 1-2 minuten zacht doorpruttelen tot het zichtbaar dikker wordt. Zet het vuur uit en laat de saus afkoelen.
Serveer de vanillesaus bij de apfelstrudel.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene