Vlees in Zoete Soyasaus!
Ingredienten:
2 kipfilets in reepjes gesneden, 4 eetlepels soyasaus (Yakso), 2 eetlepels gembersiroop(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 3 eetlepels zoete chilisaus(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, halve theelepel kerriepoeder of Vadouvankruiden, snuf chilipoeder (of meer, ligt eraan hoe pittig je het hebben wilt), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode en 1 groene paprika
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen, de paprika en het vlees in reepjes, de knoflook in kleine stukjes. De poeders en de sauzen meng je met elkaar.
Verhit kokosolie in de wok/braadpan, bak de ui en paprika even aan en haal deze weer uit de pan. Doe nu het vlees in de pan met de knoflook en bak deze om en om aan. Voeg de ui en de paprika weer toe aan het vlees. Voeg nu ook de saus toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Zet de laatste paar minuten nog even het vuur hoor en serveer direct.
Dit is een heerlijk gerecht met de Chinese nasi!
Liefs, Williene
Graag gedaan hoor! Hier gebruik ik inmiddels ook geen bruine suiker meer maar palmsuiker ;-) Zo zie je maar weer hoe snel alles kan veranderen...
Groetjes, Williene
Bedankt voor alle leuke ideeen, en het inspireert ons tot het maken van weer andere dingen, we gebruiken soms een saus, of andere combinatie voor wat anders.
Ws lekker, bedankt, en weer een dag vegetarisch gegeten, het gaat goed.
O ja, we hadden geen bruine suiker en hebben palmsuiker gedaan, ging ook prima.
Groetjes gerdien