Spitskoolovenschotel met knolselderij!
Mijn nieuwe kookboek is bíjna klaar, vandaag heb ik de laatste recepten hiervoor ingezonden en zoals altijd zijn er recepten die niet in het boek komen omdat er bijvoorbeeld al teveel recepten inzitten met kool of een andere groente. Zo ook deze ovenschotel. Erg lekker, maar ik had al 2 ovenschotels, dus deze moest afvallen. De aardappels in dit recept kun je ook gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld pastinaak of zoete aardappel.
Spitskoolovenschotel met knolselderij
Ingrediënten voor 4 personen:
1 knolselderij, 3 grote (zoete) aardappels, 250 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 300 gram spitskool, 125 gram crème fraîche, 3 theelepels Baharat kruiden* (Jonnie Boer - Supermarkt), 125 gram geraspte kaas, volkoren paneermeel (of een fijngemalen glutenvrije cracker), Keltisch zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook deze in ruim water gaar en giet af. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe met 2 theelepels Baharat en bak rul. Doe het gehaktmengsel in een ruime ovenschaal.
Stamp de knolselderij en aardappels tot puree en maak goed op smaak met zout, peper en de crème fraîche. Snijd de spitskool zéér fijn. Meng driekwart van de kool met de puree. Verdeel de rest van de kool in een dun laagje over het gehaktmengsel. Schep de puree erbovenop en strijk glad. Meng de geraspte kaas met paneermeel naar smaak en voeg de laatste theelepel Baharat toe. Meng dit met elkaar en verdeel over de ovenschaal. Zet de ovenschotel in de oven en laat ongeveer 30 minuten goed door verwarmen tot de kool gaar is en de kaas lekker gesmolten.
*Geen Baharat in huis? Gebruik dan paprikapoeder met een snufje cayennepeper.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene