Roerbakrijst Indiase Madras #Zonder pakjes en zakjes!
Een vrij nieuwe variant in de supermarkt, 3 varianten roerbakrijst. Ik heb ze inmiddels alle 3 gemaakt, natuurlijk zonder het pakje te gebruiken, en het zijn hele makkelijke en snelle maaltijden. Deze Indiase madras was onze favoriet! De andere varianten zal ik komende maanden ook online zetten.
Fijne dag!
Roerbakrijst Indiase Madras - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 kipfilet, 200 gram zilvervliesrijst of bloemkoolrijst, 400-500 gram roerbakgroente (bijvoorbeeld wortel, ui, broccoli, paprika, sperziebonen), 125 gram taugé, 1 eetlepel room, crème fraîche of kokosmelk
Kruidenmix: 2 eetlepels curry madras of kerriepoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Snijd de groenten fijn.
Roerbak de kip in wat olie of boter in een ruime pan. Voeg de groenten toe en roerbak deze een paar minuten mee. Voeg de kruidenmix toe en bak deze even mee met de groenten en de kip. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de kruiden goed opgenomen worden. Voeg de rijst en taugé toe en roerbak nog een minuut mee. Voeg een scheut room toe en meng het geheel nogmaals goed door.
Serveer de Indiase Madras met gehakte noten of pinda’s en verse, groene kruiden zoals bijvoorbeeld koriander of platte peterselie.
Tips:
Vegetarisch? Vervang de kipfilet door kikkererwten of tofu. Of liever vis? Vervang de kip dan bijv. door gamba's.
Meer groenten? Eet er dan een frisse salade bij of bijvoorbeeld Atjar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!