Quinoa met spinazie!
Wij aten best regelmatig pasta, maar aangezien ik witmeel producten zoveel mogelijk wil vermijden moet ik op zoek naar alternatieven. Nu is er natuurlijk ook volkorenpasta maar er is nog meer te koop! Ik had al een half jaar een zak quinoa in m'n kast staan maar nog nooit iets meegedaan. Dat leek me nu het juiste moment nu je er overal over leest. Quinoa is een soort van rijst en glutenvrij. Je kunt bijv. je rijst vervangen door quinoa. Hier een recept, het komt uit de Allerhande, maar ik heb het hier en daar wat aangepast.
Quinoa met spinazie:
Ingredienten:
Quinoa, 1 rode ui in halve ringen, 2 winterwortels in dunne plakjes, 500 gram spinazie, 4 el rozijnen, handje cashewnoten.
Maak de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ongeveer een half kopje quinoa per persoon.
Verhit olie in de pan en bak de ui, samen met de dunne plakjes winterwortel ongeveer in 10 minuten gaar. Voeg de spinazie en de rozijnen toe en laat dit nog zo'n 2 a 3 minuten mee bakken. Voeg de gare quinoa toe samen met een handje cashewnoten en meng goed met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Dit gerecht kan vegetarisch gegeten worden maar het is ook lekker om er kip bij te eten. Dit kun je in kleine stukjes meebakken, je kunt het er ook naast serveren.
In de normale supermarkten daar hebben ze bio-Kamutpasta (waanzinnig lekker), diverse soorten en vormen bio-speltpasta en zelfs bio-quinoapasta.
Doodzonde dat ze dat hier niet hebben.
Echt een aanrader. Hopen dat iemand de pasta's hier kan gaan importeren!!
Groetjes,
Jenny
Groetjes, Williene
Ik moet nog 5 weken. Alles gaat goed, alleen begin ik wel weer vaker moe te worden en heb ik soms echt te weinig energie. Maar dat is ook echt alles. Verder ben ik voor mijn doen best fit en actief nog, dus mag niet echt klagen! Oh en sinds een week heb ik soms behoorlijk last van voorweeën als ik te veel doe... die zijn ook niet zo prettig... :S
Ik gebruik ook enkel suiker voor 't bakken. Of een keer een schepje in satesaus of tomatensaus bijv. Verder eet ik het ook niet.
Wij eten per maaltijd minder vlees (150-200 gram) in een hele maaltijd bijv. dus dat is ong. 75 gram per persoon en dat hooguit 3x per week. En nog 1x vis. Zo doe ik het al jaren, en wij missen het niet. Vlees, en dan met name biologisch vlees is een behoorlijke kostenpost. Dat hou je op deze manier aardig binnen de perken ;-)
Succes met de laatste loodjes he! Gaat t nog steeds goed? Nog 6 weekjes ongeveer?
Ik moet zeggen dat volkoren pasta idd lekker is, zeker als je er een goede smakelijke saus bij serveert. En idd... ik heb na het eten geen honger meer, terwijl dat met witte pasta nog weleens anders is. Maar zoals jij zegt, de volkoren varianten (spelt en tarwe) hebben veel minder vormen... en van de volkoren boekweit pasta heb ik zelfs maar één vorm gezien in onze natuurwinkel. Terwijl ik ook graag verschillende vormen gebruik. Ik moet echt in verschillende winkels shoppen wil ik een beetje variatie daarin zien te krijgen. Spaghetti blijf ik in zijn witte variant het lekkerst vinden... nu is er ook witte spelt pasta/spaghetti... en vraag me af of dat gezonder is dan witte tarwe griesmeel pasta zodat ik daarmee soms een beetje kan afwisselen, of dat het geen verschil uitmaakt (op de gluten na dan).
Haha, ik had de quinoa (witte) dus een half jaar geleden al gekocht voor het recept wat jij hier noemt :-) Ik had ergens op internet van dit recept gelezen en het zag er zo lekker uit dat ik daarvoor de quinoa had gekocht. Maar ik was er nog niet aan toegekomen (lees: ik ben 's ochtends niet zo snel...) om het te maken! Na jouw reactie moet daar toch snel verandering in komen! Het recept staat nog in mijn receptenschriftje!
Ik heb nu gewone volkorenpasta. Ik heb ook nog wat witte pasta liggen en had het pas allebei gekookt. Tot m'n verbazing wilde mijn zoontje (4) alleen nog maar de bruine pasta... Ik proef zelf ook vrijwel geen smaakverschil, het vult alleen wel veel meer. We hebben het vanavond ook weer gegeten en we vinden het echt lekker. Gelukkig maar ;-) Volgens mij heb je alleen niet alle soorten pasta in volkorenvariant. Ik hou juist van het afwisselen, penne, farfalle, rigatoni, spagetti... Maar dat is vast wel ergens te vinden! Moet nog eens goed kijken!
Groetjes!
Wij hebben een paar weken terug voor het eerst quinoa op (de rode), ik vind het verrassend lekker :) Wij hebben het tot nu toe alleen bij het ontbijt gegeten met amandelmelk. Het is een recept van Amber Albarda en je kan het vinden via deze link: http://www.amberalbarda.nl/recepten/ Bij mij thuis vinden ze het vooral lekker met een geprakte banaan erdoor heen. :) Echt een power ontbijt, ik heb dan de hele ochtend geen honger meer.
Voor het avondeten moet ik het nog uitproberen, het schijnt ook in soep lekker te zijn. Ook heb ik laatst volkoren speltpasta geprobeerd om het af te wisselen met witte pasta en dat was ook best lekker.