Pastasalade met pesto
Een heerlijke maaltijd op een warme zomerdag of een makkelijk mee te nemen salade naar een picknick of BBQ: Pasta-salade. Je kunt hem glutenvrij maken door glutenvrije pasta te gebruiken. Zelf eten we dit heel graag in de zomer, dan kook ik de pasta, en zet ik alle ingredienten op tafel zodat iedereen z'n eigen salade kan maken. Ideaal en heel snel op tafel.
Fijne dag!
Pastasalade met pesto
Ingredienten voor 4 personen:
150 gram volkorenpasta of glutenvrije fussili, 1 rode ui, 250 gram (zongedroogde) cherrytomaten (of 2 grote tomaten in blokjes), 1 avocado, 50 gram groene olijven, pijnboompitjes, 2 eetlepels rode of groene pesto, Parmezaanse kaas naar smaak, 2 handjes rucola, eventueel: blokjes gerookte kipfilet, 2 stengels lente-ui, gegrilde courgette en/of paprika
Bereiding:
Kook de pasta gaar, giet af en laat afkoelen. Snijd de ui fijn, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes en de lente-ui in ringen. Halveer de olijven. Meng de ui, rucola, tomaten, avocado, lente-uit en olijven door de pasta. Maak op smaak met de pesto, pijnboompitjes en kaas naar keuze. Je kunt de salade aanvullen of ingrediƫnten vervangen met wat je lekker vindt.
Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene