21-05-2019

Ovenpasta Tomaat – Mozzarella Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!

Deze ovenpasta heb ik al een aantal keer gemaakt en valt hier erg in de smaak (behalve bij zoon, die écht niet van pasta houdt :-)). Het recept is ook erg makkelijk te maken en snel klaar. Ik kook de pasta wel voor, wat bij het zakje van Knorr niet hoeft, maar dit doe ik om de oventijd te verkorten. Anders staat het gerecht erg lang in de oven. En ik vind het net zo gemakkelijk om tijdens het snijden van de groente de pasta vast een paar minuutjes te koken. Zo hoeft het gerecht maar 20-25 minuutjes in de oven. Voor mij is dit een ideaal weekend gerecht of 'snel-klaar-maaltijd'. Wil je het gerecht vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij of met meer groente maken? Check dan de tips onderaan het recept. 

Ovenpasta Tomaat – Mozzarella - Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

250 gram volkoren speltpasta bijvoorbeeld penne, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 courgette, 250 gram rundergehakt, 1 bol buffelmozzarella, 4 tomaten, 250 milliliter melk, 150 milliliter water, 200 gram tomatenpuree, 3 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de pasta 4 minuten voor. Giet af en zet aan de kant. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd 2 tomaten in plakken en 2 tomaten in blokjes.

Fruit de ui en de knoflook in wat olie of boter en voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Voeg de courgette toe en de 2 tomaten in blokjes. Bak dit even een paar minuten mee.

Voeg de tomatenpuree, kruiden, melk en water toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Meng het gehakt-groentemengsel met de penne en doe het geheel in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat over de schaal. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de schotel. Als je het lekker vindt, kun je nog extra geraspte kaas over de schotel strooien. Schuif de ovenschotel in de oven en bak af in 20-25 minuten. 

Eet de ovenpasta met een lekkere salade.

Eet Smakelijck!

Tips:

  • Liever vegetarisch? Vervang het gehakt door peulvruchten zoals linzen of kikkererwten.
  • Meer groente? Voeg plakjes champignons of blokjes paprika toe.
  • Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije pasta, bijvoorbeeld kikkererwtenpasta.
  • Zuivelvrij? Gebruik i.p.v. melk haverrroom of een neutrale plantaardige melk zoals havermelk of rijstmelk.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

25 Reacties

  • Brenda
    Brenda woensdag 22 mei 2019 om 10:24
    Hoi Williene Heb je misschien een tip: Wanneer ik deze schotel al een dag van te voren maak, zal ik hem dan dag 1 helemaal afbakken in de oven? Of dag 1 de schotel klaar maken en pas dag 2 in de oven? Alvast bedankt!
    • Smakelijck woensdag 22 mei 2019 om 13:16
      Ik zou dan het hele mengsel in de pan laten zitten. Koelen en dan bij het afbakken alles in een ovenschaal, en de mozzarella en tomaat er vers opdoen. Zo voorkom je dat al het vocht na de bodem zakt van de ovenschaal en de pasta niet goed gaart. Succes!
  • Ingrid
    Ingrid woensdag 22 mei 2019 om 14:29
    Lekker, ga ik morgen maken voor mijn vega dagje! Moet er echt 200 gram tomatenpuree in? dat lijkt mij wel heel veel. Het is toch niet toevallig 200 gram passata??
    • Smakelijck woensdag 22 mei 2019 om 19:48
      Nee, dat is echt puree :-) Tomatenpuree is meer geconcentreerd en heb je nodig in dit gerecht.
  • Jolanda
    Jolanda woensdag 22 mei 2019 om 18:23
    Ja, lijkt me inderdaad erg lekker, maar ik heb dezelfde vraag als Ingrid hierboven. 200 gram tomatenpuree is best heel veel!!!
    • Smakelijck woensdag 22 mei 2019 om 19:49
      Zie mijn antwoord hierboven :-)
      • Jolanda
        Jolanda donderdag 23 mei 2019 om 10:45
        Hartelijk bedankt. Ik ga het proberen en ben benieuwd!
    • Lia van der Ham
      Lia van der Ham dinsdag 12 mei 2020 om 16:27
      Hoi Willen, Als je in dit gerecht linzen gebruikt i.p.v. gehakt. Moet je de linzen dan eerst apart koken of kunnen ze zo bij de groente/tomatensaus?
      • Lia
        Lia dinsdag 12 mei 2020 om 16:29
        Sorry Williene!
      • Smakelijck woensdag 13 mei 2020 om 09:56
        Dat is helemaal afhankelijk van het soort linzen dat je gebruikt. Sommige linzen zijn heel snel gaar en kun je inderdaad meekoken. DIt is bijv. bij rode linzen vaak het geval. Andere linzen hebben wel een uur kooktijd nodig, deze moet je eerst even voorkoken. Je kunt ook gare linzen uit pot gebruiken. Deze kun je zo direct aan de saus toevoegen. Succes!
    • Lia Axt-Groeneveld
      Lia Axt-Groeneveld zaterdag 08 aug 2020 om 19:49
      Ik heb vandaag dit recept gemaakt. Het was heerlijk. Veel beter dan met de kant en klare mix. Ik maakte het altijd met de mix, maar kon deze niet meer vinden in de supermatkt. Hartelijk dank voor het recept. Groetjes Lia
      • Smakelijck maandag 10 aug 2020 om 11:16
        Wat fijn om te lezen! Dankjewel voor je reactie!
    • Heiltje Mijderwijk
      Heiltje Mijderwijk dinsdag 22 dec 2020 om 16:07
      Heb je recept gemaakt. Ik heb er een rood pepertje en wat champignons extra door gedaan. Heerlijk
      • Smakelijck dinsdag 22 dec 2020 om 16:33
        Fijn!
    • Jacqueline
      Jacqueline maandag 22 mrt 2021 om 19:09
      Hi, heb m net gemaakt; lekker met de verse groenten, maar ik mis de bite...er mag van mij de volgende keer iid een pepertje bij, of chilivlokken en de mozzarella vervangen door oude,geraspte kaas
      • Smakelijck dinsdag 23 mrt 2021 om 11:43
        Dat kun je inderdaad lekker aanpassen naar eigen smaak :-) Beetje sambal, pepertje inderdaad.
    • Andrea
      Andrea maandag 26 apr 2021 om 21:13
      Vandaag deze schotel gemaakt. Was lekker alleen een beetje flauw, ik had al een half rood pepertje meegebakken maar de volgende keer doe inleen hele
      • Smakelijck dinsdag 27 apr 2021 om 21:41
        Meer kruiden toevoegen of wat extra zout kan bijvoorbeeld ook. Succes!
        • Eef
          Eef woensdag 01 nov 2023 om 14:10
          Ik hou niet van tomaten puree, kan ik ook een pakje tomatenfrito gebruiken ?
    • Smakelijck woensdag 01 nov 2023 om 14:55
      Dat kan, maar dat bevat wel suiker. (en gemodificeerd zetmeel en zonnebloemolie :-))
    • Tannie
      Tannie woensdag 01 nov 2023 om 15:16
      Ik denk dat als je de mozzarella vervangt door feta, het gerecht gelijk meer pit heeft
      • Smakelijck donderdag 02 nov 2023 om 11:22
        Dat kan inderdaad, maar is niet het oorsponkelijke gerecht van het pakje. En voor kinderen is dit juist een heerlijk en mild gerecht.
    • Maria
      Maria vrijdag 21 jun 2024 om 17:02
      Hij gaat nu in de oven. Ik heb rustig gewerkt, maar was wel een uur bezig voor het in de over gaat.. Dus elk weekend zal het hier niet worden.????
      • Maria
        Maria vrijdag 21 jun 2024 om 17:10
        Die vraagtekens ging per ongeluk. Bedankt voor het recept. Ik ben erg benieuwd!
      • Smakelijck maandag 24 jun 2024 om 09:06
        Hopelijk heeft het lekker gesmaakt!
Laat een bericht achter!
261