22-04-2020

Kipfilet Toscana - Trattoria #zonder pakjes en zakjes

Een snelle maaltijd en vooral ook een lekkere maaltijd! Deze zal zeker bij gezinnen met kinderen in de smaak vallen. De aanvraag voor dit recept kwam van meerdere kanten en ik had hem al een hele tijd terug gemaakt, alleen helaas zonder foto. Daarom duurde het even. Ik ben benieuwd wat je van het recept vindt, laat het me gerust weten. Fijne dag! 

 

Trattoria Kipfilet Toscane - Zonder pakjes en zakjes

Voor 3-4 personen:

200 gram volkoren penne of glutenvrije pasta, 250 gram kipfilet, 2 rode uien, 1 teen knoflook, 6 tomaten, 250 gram sperziebonen, 100 gram ijsbergsla voor erbij

Voor de tomaat & oreganosaus: 4 eetlepels tomatenpuree, 3 theelepels Italiaanse kruiden, 1/2 theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de balsamicodressing: 1 eetlepel balsamico, 1 eetlepels olijfolie, 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel peterselie, ½ theelepel oregano

Bereiding:

Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bonen schoon en kook in 5 minuten beetgaar.

Snijd de kip in blokjes of reepjes. Snijd de tomaten in blokjes en snipper de uien en de knoflook. Snijd de sla in reepjes.

Verhit wat boter of olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en kip toe en bak dit even een paar minuten mee. Voeg de tomaten en de bonen toe samen met de ingrediënten voor de saus. Voeg 150 milliliter water (of groentebouillon) toe en laat even mee garen tot het geheel een lekkere saus wordt en wat indikt.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de ijsbergsla.

Serveer de pasta met de saus. Je kunt de penne ook mengen met de saus. Serveer de salade bij het gerecht.

Tips:

Vegetarisch? Laat de kip achterwege en voeg meer groenten toe. 

Meer groente? Verdubbel het aantal groenten, verdubbel dan ook de kruiden voor de tomaat & oreganosaus. Je kunt ook een lekkere rauwkostsalade serveren bij dit gerecht. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Margje
    Margje woensdag 29 apr 2020 om 18:19
    Niks meer aan toevoegen! Héérlijk gegeten!
    • Smakelijck woensdag 29 apr 2020 om 18:41
      Top! Heel leuk om te lezen!
    • Maartje
      Maartje maandag 25 mei 2020 om 14:52
      Bij de tomaat &oreganosaus staat geen toevoeging van oregano bij.. wel bij de dressing voor de sla. Is dit een foutje of... Hoop straks het recept te bereiden. Ben benieuwd!
      • Smakelijck maandag 25 mei 2020 om 15:24
        In de Italiaanse kruiden zit veel oregano :-)
    • Maartje
      Maartje dinsdag 26 mei 2020 om 17:24
      De smaak was wel goed. Maar te waterig..Voor nog meer gemak had ik diepvriesbonen gebruikt. Kan het daardoor komen? En de ingrediënten moesten x2. .
      • Smakelijck woensdag 27 mei 2020 om 16:58
        Uit diepvriesgroente komt inderdaad meer vocht. Dus dan moet je het langer laten inkoken, dan verdampt het vocht.
    • Wendy
      Wendy vrijdag 04 aug 2023 om 17:06
      Heel vies. Vooral de salade niet te vreten. Sorry hoor maar dit recept lijkt totaal niet op die wereldgerecht pakje.
      • Smakelijck zaterdag 05 aug 2023 om 14:23
        Wat jammer :-)
Laat een bericht achter!
261