Chinese Kantonese Kip #zonder pakjes en zakjes!
Vertelde ik je laatst al over de 'Familypack' gerechten in de serie Wereldgerechten van Knorr, dit recept is er daar ook één van. De Enchiladas en deze Kantonese kip vind je niet tussen de gewone wereldgerechten, maar enke in deze grootverpakkingen. De anderen gerechten zijn wel hetzelfde als de Wereldgerechten. Je hebt inmiddels nog een paar Wereldgerechten van me tegoed, en dan staan ze allemaal op de website. Je kunt dus met een gerust hart een Wereldgerecht eten zonder pakje of zakje, maar met pure kruiden en specerijen, zonder alle verdere onnodige ingrediënten die toegevoegd zijn zoals E-nummers en suiker.
Heb je nog een favoriet pakje of zakje die je graag nagemaakt op de website ziet? Laat het me weten :-) Fijne dag!
Kantonese kip - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 3-4 personen:
250 gram kipfilet of kippendijen, 400 gram Oosterse groenten (witte kool, sperziebonen, paprika, prei en taugé), 3 stengels lente-ui, 1 komkommer, 150 gram taugé, eiermie (ongeveer 2-3 mienestjes p.p.)
Kruidenmix voor de groenten: 2 theelepels kerriepoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 teen knoflook, 2 eetlepels sojasaus, Ketlisch zout en peper naar smaak
Marinademix voor de kip: 2 eetlepels sojasaus, ½ theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, snuf cayennepeper, 1 teen knoflook, ½ theelepel kaneel, snuf kruidnagelpoeder, snuf anijs, 2 eetlepel olie, Keltisch zout en peper naar smaak
Dressing voor de komkommersalade: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel verse of gedroogde peterselie, 1 theelepel verse of gedroogde bieslook, ½ theelepel kurkuma, kneepje citroensap, 2 eetlepels olie, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en doe hier alle ingrediënten voor de marinademix bij. Schep om en laat 10-15 minuten marineren.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng met de ingrediënten voor de dressing en zet apart.
Snijd de lente-ui in ringetjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel daarna af met koud water.
Verhit wat olie of boter in een ruime pan. Roerbak de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de kruidenmix toe met een scheutje water. Laat het even rustig meestoven. Voeg de taugé toe en de mie en schep het geheel goed door elkaar.
Bak in een aparte pan de kip goudbruin en gaar. Voeg de lente-ui toe bij de kip en laat een minuutje meebakken.
Serveer de mie met de groenten in een schaal en leg de gebakken kip er bovenop. Serveer met de komkommersalade en eventueel cashewnoten.
Tips voor meer groente:
Voeg ipv 400 gram 600 gram groente toe. Je kunt ook champignons toevoegen in plakjes.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene