17-06-2019

Chinese Kantonese Kip #zonder pakjes en zakjes!

Vertelde ik je laatst al over de 'Familypack' gerechten in de serie Wereldgerechten van Knorr, dit recept is er daar ook één van. De Enchiladas en deze Kantonese kip vind je niet tussen de gewone wereldgerechten, maar enke in deze grootverpakkingen. De anderen gerechten zijn wel hetzelfde als de Wereldgerechten. Je hebt inmiddels nog een paar Wereldgerechten van me tegoed, en dan staan ze allemaal op de website. Je kunt dus met een gerust hart een Wereldgerecht eten zonder pakje of zakje, maar met pure kruiden en specerijen, zonder alle verdere onnodige ingrediënten die toegevoegd zijn zoals E-nummers en suiker. 

Heb je nog een favoriet pakje of zakje die je graag nagemaakt op de website ziet? Laat het me weten :-)  Fijne dag!

Kantonese kip - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

250 gram kipfilet of kippendijen, 400 gram Oosterse groenten (witte kool, sperziebonen, paprika, prei en taugé), 3 stengels lente-ui, 1 komkommer, 150 gram taugé, eiermie (ongeveer 2-3 mienestjes p.p.)

Kruidenmix voor de groenten: 2 theelepels kerriepoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 teen knoflook, 2 eetlepels sojasaus, Ketlisch zout en peper naar smaak

Marinademix voor de kip: 2 eetlepels sojasaus, ½ theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, snuf cayennepeper, 1 teen knoflook, ½ theelepel kaneel, snuf kruidnagelpoeder, snuf anijs, 2 eetlepel olie, Keltisch zout en peper naar smaak

Dressing voor de komkommersalade: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel verse of gedroogde peterselie, 1 theelepel verse of gedroogde bieslook, ½ theelepel kurkuma, kneepje citroensap, 2 eetlepels olie, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en doe hier alle ingrediënten voor de marinademix bij. Schep om en laat 10-15 minuten marineren.

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng met de ingrediënten voor de dressing en zet apart.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel daarna af met koud water.

Verhit wat olie of boter in een ruime pan. Roerbak de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de kruidenmix toe met een scheutje water. Laat het even rustig meestoven. Voeg de taugé toe en de mie en schep het geheel goed door elkaar.

Bak in een aparte pan de kip goudbruin en gaar. Voeg de lente-ui toe bij de kip en laat een minuutje meebakken.

Serveer de mie met de groenten in een schaal en leg de gebakken kip er bovenop. Serveer met de komkommersalade en eventueel cashewnoten.

Tips voor meer groente:

Voeg ipv 400 gram 600 gram groente toe. Je kunt ook champignons toevoegen in plakjes.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • Wilma
    Wilma woensdag 19 jun 2019 om 16:53
    Ik ga nu de keuken in om dit recept te gaan maken, we zijn benieuwd hoe het gaat smaken.
    • Smakelijck woensdag 19 jun 2019 om 19:38
      Leuk! Was het geslaagd :-)
      • Wilma
        Wilma donderdag 20 jun 2019 om 09:50
        Jazeker...we vonden het heerlijk!!!
        • Smakelijck donderdag 20 jun 2019 om 11:11
          Super :-)
  • Esther
    Esther vrijdag 28 jun 2019 om 12:46
    Hoi Williene. Ik kan niet tegen kurkuma, hoe kan ik de kerrie vervangen? Ik zou het recept graag proberen!
    • Smakelijck zaterdag 29 jun 2019 om 22:18
      Ik zou het in eerste instantie gewoon weglaten en iets meer van de andere kruiden toevoegen. Succes!
    • Joline
      Joline maandag 08 jun 2020 om 22:44
      Williene, dankjewel voor al je heerlijke recepten. We smullen ervan! Voor recepten als deze nog een tip om dit product eens te gebruiken bij Ah, Jumbo en plus verkrijgbaar: Fairtrade Original Thaise rijst noedels zilvervliesrijst. In 2 minuutjes klaar!
      • Smakelijck dinsdag 09 jun 2020 om 09:45
        Dank voor de tip!
    • Joys
      Joys donderdag 25 jun 2020 om 10:02
      Ben gek op Aziatisch eten en deze lijkt me erg lekker. Ik heb alleen geen kruidnagelpoeder en anijs in huis. Kan ik dit vervangen voor piment en venkelzaad, die stamp ik dan. Bedankt voor het maken en delen van de recepten. Hartelijke groet, Joys
      • Smakelijck donderdag 25 jun 2020 om 13:00
        Dat lijkt me inderdaad prima om het daardoor te vervangen! Succes met het recept!
        • Joys
          Joys vrijdag 26 jun 2020 om 13:27
          Het smaakte heerlijk!
    • Smakelijck vrijdag 26 jun 2020 om 21:45
      Fijn!
    • Sandra
      Sandra zondag 28 jun 2020 om 16:13
      Niet normaal...zó lekker!
      • Smakelijck maandag 29 jun 2020 om 09:25
        Fijn!
    • Engelien
      Engelien woensdag 29 jul 2020 om 08:11
      Ik vind de Nacho schotel heerlijk, maar is vaak uitverkocht. Kun je die misschien nog een keertje maken?
      • Smakelijck donderdag 30 jul 2020 om 20:54
        Bedankt! Ik heb hem al gemaakt, maar nog niet uitgeschreven, ga ik binnenkort doen!
    • Anne
      Anne zondag 30 aug 2020 om 13:20
      Het lijkt me een fijn recept, maar mijn dochter is allergisch voor soja. Waardoor zou ik de sojasaus kunnen vervangen? In andere recepten gebruik je ook ketjap, daarover dezelfde vraag, hoe vervang ik dat? Groeten, Anne
      • Smakelijck maandag 31 aug 2020 om 13:28
        Beide kun je vervangen door Coconut Aminos.
    • Gerda Pietersen
      Gerda Pietersen woensdag 09 dec 2020 om 19:01
      Wij hebben vanavond genoten van dit recept. Daar kunnen geen kant-en-klaar pakken tegen op.
      • Smakelijck woensdag 09 dec 2020 om 21:57
        Dat vind ik fijn om te lezen :-)
    • Els
      Els donderdag 29 aug 2024 om 09:10
      Beste, In het recept word over sojasaus gesproken, misschien een wat domme vraag maar word daar ketjap manis mee bedoelt? Alvast bedankt voor je reactie. Groet, Els
      • Smakelijck vrijdag 30 aug 2024 om 12:01
        Sojasaus is sojasaus :-). Gewoon onder die naam te koop. Dit is een zoutige saus. Ketjapmanis is sojasaus met suiker. Dit is een stroperige, zoete sojasaus, maar die bedoel ik dus niet in dit recept.
Laat een bericht achter!
261