Kip-Kerrie met ananas en appel #zonder pakjes en zakjes
Afgelopen week kon je meestemmen op Social Media welk Kip-kerrie gerecht je graag eerst op de website wilde zien. Met een redelijke meerderheid van stemmen is het de kip-kerrie geworden met ananas en appel. De milde kipkerrie met bloemkool volgt natuurlijk binnenkort ook op de website.
Fijne dag!
Kip Kerrie met ananas en appel – Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 3-4 personen:
400 gram Oosterse roerbakgroenten, 350 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 appel, 250 gram verse ananas, handje rozijnen, 1 theelepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 125 milliliter crème fraîche, 250 milliliter biologische slagroom
Voor de kruidenmix: 3 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, 1 tablet kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in de olie, wat zout en peper, 1 eetlepel kerriepoeder en de sojasaus. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
Snijd de ui, knoflook en paprika in blokjes en was de roerbakgroente. Snijd de appel met schil ook in blokjes en de ananas in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in wat olie of boter en voeg de kip toe. Bak deze even een paar minuten mee. Voeg de blokjes paprika toe en de roerbakgroente. Roerbak dit mee totdat het bijna gaar is. Voeg de overige kruiden toe samen met de crème fraîche en de room. Meng goed door elkaar. Voeg als de kip kerrie bijna klaar is de appel, ananas en rozijnen toe. Proef of je de kipkerrie voldoende op smaak vindt en voeg eventueel nog kerrie, zout of peper toe.
Serveer de kip kerrie met zilvervliesrijst.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Ps: Zet in je agenda: a.s. maandag 5 november begint de Voorverkoop van Smakelijck - Puur Hollands!!