Courgetteburgers!
Onlangs kreeg ik van een aantal lezers complimenten dat ze met de recepten van deze site regelmatig vegetarisch eten en dit zeer waarderen. Erg leuk om te horen natuurlijk, maar ook dat je op deze manier gewoon zoveel bewuster bezig bent met wát je eigelijk eet. Wij eten zelf zo'n 2-3x per week vlees/vis, en de rest vegetarisch, en juist van de vega-maaltijden smullen we het meest. Groenten zijn zo lekker veelzijdig, je kunt er zóveel lekkers mee maken, dat bewijzen deze burgers maar weer eens!
Courgetteburgers
Ingredienten voor 8 stuks:
1 middelgrote courgette, 125 gram gare kikkererwten, 2 tenen knoflook, 90 gram rauwe cashewnoten, 2 takjes verse peterselie, Keltisch zout en peper, 1 theelepel Baharat (Jonnie Boer, maar kan vervangen worden door bijv. paprikapoeder met een snufje cayennepeper), 1 ei
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de courgette en laat wat uitlekken in een vergiet.
Doe de rest van de ingredienten in de keukenmachine en pulse tot je een stevige, plakkerige massa hebt, maar het moet niet fijn gemalen zijn. Voeg de geraspte courgette toe en pulse nog een paar keer tot deze goed is opgenomen in het mengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met behulp van een kookring 8 burgers op de bakplaat. Druk de vulling goed in de burgers zodat je stevige burgers krijgt. Bestrooi de burgers eventueel met wat zelfgemaakt paneermeel van glutenvrije crackers of van speltboterhammen (let op, dan is het recept niet meer glutenvrij). Dit maakt de burgers lekker krokant en is een echte aanrader.
Bak de burgers zo'n 30 minuten in de oven bruin en gaar.
De burgers zijn overheerlijk op een pita-broodje met ijsbergsla, tomaatjes, komkommer, avocado en een yoghurt-knoflooksausje.
Geniet ervan!
Liefs, Williene
Dit recept is E-nummervrij, suikervrij, zuivelvrij en glutenvrij