Chinese kool met soya!
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te staan, merk ik altijd bij mezelf. Je krijgt weer trek in wat lichtere maaltijden, en de stamppotten en erwtensoep heb ik wel gezien. Zeker als het zonnetje zo heerlijk schijnt, zoals vandaag! Maar 't is ook weer te vroeg voor de echte lentegroenten, dus dan moet je toch iets anders verzinnen. Zelf vind ik Chinese kool altijd een lekkere roerbakgroente, en het is een lekkere, lichte koolsoort. Zo doet hij het goed in dit recept met wraps, maar dit recept met rijst is ook zeker een aanrader. Eet Smakelijck, alvast ;-)
Chinese kool met soya!
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 Chinese kool, 150-200 gram kastanjechampignons, 2 winterwortels, 1 teen knoflook, 1 ui, 2 eetlepels soya of tamarisaus (Yakso), ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel gemberpoeder, snuf zout en peper, 1 eetlepel honing, sesamzaad, cashewnoten
Bereiding:
Snijd de Chinese kool in repen en de kastanjechampignons in plakjes. Rasp de wortels julienne met een schaaf of mandoline. Snipper de ui en de knoflook.
Verhit wat olie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de wortels en champignons toe en wok even mee. Als laatste voeg je de kool toe. Deze hoeft maar kort mee te bakken, omdat deze lekker is als hij nog wat knapperig is! Maak het geheel op smaak met de kurkuma, gemberpoeder, zout en peper en de soya of tamarisaus. Voeg de laatste minuut de honing toe en wat sesamzaadjes. Bak nog even kort om en serveer het direct. Lekker met zilvervliesrijst, bruine basmatirijst en de cashewnoten!
Fijne dag!
Liefs, Williene