09-01-2013

Wraps met chinese kool-gehakt


Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als we even snel iets willen eten en toch een gezonde maaltijd willen.

Wraps met Chinese Kool-gehakt!

Ingrediƫnten:
250 gr. (biologisch) rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 250 gr. champignons in plakjes, 1 chinese kool gewassen en gesneden, 6 tomaten in blokjes, tijm,1 tl  kerriepoeder, zout en peper, (volkoren) wraps, knoflooksaus (zie voor recept hieronder)

Fruit de ui en voeg het gehakt toe. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg wat verse of droge tijm toe. Gewoon een klein beetje naar smaak. De chinese kool mag erbij en laat het mengsel 5 a 10 minuutjes roerbakken tot de kool wat geslonken is en hoe gaar je het wilt hebben. Maak op smaak met de kerriepoeder, zout en peper. Voeg de tomaten op het laatste erbij en laat ze nog en paar minuten meebakken.

Maak ondertussen de wraps warm in de oven.

Eet de wraps samen met het chinese kool - gehakt en met knoflooksaus en evt. een salade of rauwkost.

Knoflooksaus maak ik zo:
2 delen mayonaise op 1 deel (Griekse) yoghurt of creme fraiche. 1 kleine teen knoflook uitgeperst, zout, peper, en evt. wat peterselie of bieslook.

Eet smakelijck!


Deel via social media

 
Print recept

21 Reacties

  • Maria
    Maria woensdag 01 jan 2014 om 10:35
    Ha Willine,

    Dit recept ziet er heerlijk uit, mijn man is dol op wraps dus een gezonde en makkelijke variant kunnen we goed gebruiken! Gisteren was ik bij de Jumbo om wraps te halen, maar de wraps (tortilla's) die ik daar zag stonden allemaal bol van de e-nummers. Zijn dat allemaal groene, of moet ik andere wraps hebben?

    • Maria
      Maria vrijdag 03 jan 2014 om 11:02
      Dankjewel, ik ga ze vanavond uitproberen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 01 jan 2014 om 20:19
      Klopt, in de supermarkt zijn geen wraps te vinden zonder E-nummers. Bij de natuurwinkel hebben ze deze wel, en je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Het recept vind je via de index bij Wraps! Succes!
  • Mirjam
    Mirjam dinsdag 19 nov 2013 om 22:17
    Wij hebben dit vanavond op!! Voor het eerst gemaakt, eerst even wennen voor de kinderen. En gemopper uiteraard ;-) maar wij vonden het lekker! Ook de zelfgemaakte knoflooksaus was erg lekker! Wraps werden wel erg hard als ik ze zo lang in de oven deed als op de verpakking stond. Misschien vul ik ze de volgende keer eerst voordat ik ze in de oven doe? Is dat een idee?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 20 nov 2013 om 11:13
      Wat leuk zeg! Je kunt de wraps wat korter in de oven doen, want je kunt ze tenslotte ook zo eten. Ik ben bang dat als je ze eerst vult dat ze dan erg vochtig worden. Succes!
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 28 sep 2013 om 12:07
    Hallo,
    Ik heb een klein vraagje, Voor hoeveel personen is dit gerecht ?
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 sep 2013 om 20:44
      Ha,

      Dat is nogal afhankelijk hoeveel je eet ;-) WIj eten dit met z'n 2-en op, een ander gezin eet hier met z'n 4-en van. Wij zijn best grote eters, dus ik denk 3-4 personen.

      Succes!
  • Mariska
    Mariska vrijdag 18 jan 2013 om 11:57
    Ha Williene,

    Ik heb dit recept gisteravond gebruikt! HEERLIJK!
    Lekker om kool op een andere manier te eten, ik had overigens spitskool gebruikt... 't Ging goed! We hebben gesmuld!

    Dank je wel!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 18 jan 2013 om 13:11
      Leuk om te horen en wat goed dat het ook met spitskool kan!

      Graag gedaan ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zondag 13 jan 2013 om 12:53
    Hallo Williene,

    De brownies smaken heerlijk! Hij is alleen wat "nattig" gebleven. Ik heb de versie met zelfrijzendbakmeel gemaakt, over het algemeen zijn mijn baksels met amandelmeel niet echt lekker geworden. Ik vind het amandelmeel heel droog. De combi van de frambozen in de chocolade is echt heel lekker!

    Groetjes Petra.
    P.s. laatst nog met Jairo en Francien gesproken over deze manier van eten/koken. Jij hebt bij hun onlangs een workshop verzorgt, jammer dat ik die gemist heb ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 14 jan 2013 om 14:52
      Bedankt Petra!

      De bedoeling van Brownies is dat ze een beetje nattig zijn. Maar als je daar niet van houdt dan kun je ze 5 minuutjes langer bakken.

      Jammer van de amandelmeel, ik vind het dan juist lekker smeuig. Misschien 5 minuten korter bakken? De combi frambozen chocolade is inderdaad heerlijk! Ben daar ook dol op.

      Leuk dat je hen hebt gesproken! Je kunt me zelf ook inhuren hoor ;-) Ik ga binnenkort ook workshops geven in Ermelo. Zal ik tzt wel op m'n blog zetten.

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 12 jan 2013 om 18:35
    Deze wraps met chinesekool waren heeeerlijk!!!! En wat vond ik het leuk om die wraps zelf te bakken, we zijn zo gewend om alles kant en klaar in ons karretje te gooien maar wat geeft het een kick als je gewoon alles zelfgemaakt hebt en het dan zo lekker smaakt. ;-)
    Dank je wel Williene voor al je lekkers. Voor morgen staan de brownies met frambozen in de oven, ben benieuwd hoe die worden. Uit de kerk morgen bij de koffie zullen we het weten ;-)

    Groetjes Petra Uijttenbroek.
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 jan 2013 om 20:06
      Leuk om te horen, Petra! Leuk he, als je er zoveel voldoening uithaalt!

      Hopelijk smaken de brownies ook goed ;-)

      Goed weekend!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 11 jan 2013 om 14:35
    Hoi Williene,

    even een vraagje over jam maken, je gaf een recept met marmello en agave siroop, die wil ik graag gan uitproberen.
    Ik heb pas jam gemaakt met 1 kg fruit en 1 kg gelei suiker( uit een ander receptenboekje zonder e), maar mens wat is dat zoet, en al die suiker...., daar word je niet vrolijk van.
    Maar ik wilde graag jam maken van cranberries, weet jij of ik die dan eerst moet koken met wat water, want als ik ze maak zoals je recept dan blijven ze denk ik wel hard en met veel stukjes, heb jij een idee?

    en dan nog iets, ik vind de aarbeien van nu duur en niet lekker, waar kan ik nog meer jam van maken, op dit moment, of moet ik wachten tot het seizoen?

    en dan nog een vraag, je limonadesiroop, daar moet je zeg maar 1 kg vers fruit voor gebruiken, maar kan ik ook een liter puur sap gebuiken, witte/ rodedruiven, of multivitamine van appelsientje of zo.


    Nou meid, ga door met je recepten, elke keer weer een verrassing.

    Groetjes Marjan
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 jan 2013 om 18:39
      Hoi Marjan,

      Bedankt voor je reactie! Geleisuiker is inderdaad ontzettend zoet. Op 1 kilo fruit volstaat dan 750 gram geleisuiker ook. Evt. nog flink wat citroensap erbij dan gaat dat de zoetheid een beetje tegen.
      Op internet lees ik dat je cranberry's moet koken, zo'n 10 minuten. Voor 500 gr. in zo'n 2 dl water of verse sinaasappelsap. Na het koken fijnstampen of met een staafmixer. Daarna de suiker erbij en laten geleren.

      Aardbeien zijn nu inderdaad duur, maar ook smakeloos. Ik vries in de zomer altijd aardig wat fruit in zodat ik daar de hele winter wat aan heb, bijv. voor dit soort dingen. Bij de AH heb je doosjes met bevroren fruit. En anders zou ik wachten tot het seizoen. En voor de limonadesiroop kun je inderdaad puur sap gebruiken. Bedenk wel dat bijv. de multivitamine al heel veel suiker bevat.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad donderdag 10 jan 2013 om 15:10
    Hallo Williene,

    Dit klinkt weer heel lekker, die ga ik weer proberen, heb alleen een vraag aan jou, ik mis de bakjes knoflooksaus uit de winkel.
    Ik ben gek op je barbecuesaus, de whisky saus is super, maar ik heb zo'n last van de rauwe knoflook.
    Heb je enig idee hoe je zo'n knoflooksaus kunt maken die in die bakjes zit, zo'n groen sausje, pfff, het is me wat, maar ik at altijd veel van die bakjes knoflooksaus, en ik mis ze zoooooooooooooooo:-)

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 jan 2013 om 18:31
      Ha Gerdien,

      Dankjewel voor je reactie!
      Ik kan me voorstellen dat rauwe knoflook niet zo goed valt. Je zou het kunnen vervangen door knoflookpoeder. Dit gebruik ik de laatste tijd ook steeds vaker in dit soort sausjes. Geeft toch smaak, maar niet zo overheersend als vers. Dit kun je gewoon in de supermarkt vinden.

      Succes!
  • Tineke
    Tineke woensdag 06 jan 2016 om 18:17
    T was heerlijk :-) Morgen de zuurkool van de week de paddestoelenpasta gemaakt ook lekker ende pilaar blijft hoogste scoren Groetjes
    • Smakelijck woensdag 06 jan 2016 om 22:03
      Leuk! Goed bezig zeg ;-) Met de pilaar bedoel je waarschijnlijk de pilaf ;-)
      • Tineke
        Tineke donderdag 07 jan 2016 om 16:16
        Ja telefoons met voorzeg tekst krijg je soms rare zinnen ;-)
        • Smakelijck vrijdag 08 jan 2016 om 10:00
          Herkenbaar ;-)
Laat een bericht achter!
261