Burrito schotel #zonder pakjes en zakjes!
Een goede, vegetarische maaltijd - zonder pakjes en zakjes -, snel en gemakkelijk gemaakt. Dat is deze Burrito-schotel. Wil je liever wel wat vlees, voeg dan puur rundergehakt toe aan het gerecht. Dit kun je toevoegen bij het fruiten van de ui en de knoflook. Het gerecht zelf is zuivelvrij, glutenvrij en suikervrij, wraps kun je zelf maken of in de natuurwinkel zonder toevoegingen kopen. Je kunt het gerecht ook met rijst eten. Kortom, voor ieder wat wils :-)
Mexicaanse Burrito schotel - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
1 ui, 2 tenen knoflook, 2 winterwortels, 1 rode paprika, 400 gram tomatenblokjes (vers of biologisch uit blik), 2 eetlepels tomatenpuree, handje tuinerwten (vriezer), 360 gram gare, uitgelekte kidneybonen, wraps (zelfgemaakt of natuurwinkel) of rijst naar keuze om erbij te serveren
Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels oregano, 1 theelepel lavas, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel tijm, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de wortel in kleine blokjes. Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de wortel, paprika en tuinerwten toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenpuree en de kruidenmix toe en bak dit opnieuw even mee. Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe en laat het geheel op laag vuur gaar worden. Voeg eventueel wat water toe als het geheel te droog wordt.
Serveer de burritoschotel met wraps of zilvervliesrijst naar keuze. Het is ook erg lekker om er guacemole en/of creme fraiche bij te serveren.
Tip:
Voeg eventueel rundergehakt toe aan het gerecht.
Eet Smakelijck
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!