Speltwraps!
Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die E-nummervrij zijn. In de supermarkt heb ik ze bijvoorbeeld nog nooit ontdekt. In de natuurwinkel heb je ze gelukkig wel, maar geen volkorenvariant en al helemaal geen speltwraps. Gelukkig kun je ze heel gemakkelijk zelf maken én ook nog eens invriezen.
Wraps kun je heel goed eten bij de lunch, als tussendoortje of bij de avondmaaltijd. Heerlijk met guacemole en hummus!
Speltwraps
Ingrediënten voor 10 stuks:
200 gram speltbloem of meel, 1/2 theelepeltje (keltisch) zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie of gesmolten kokosolie, 125 milliliter water
Bereiding:
Meng alle ingrediënten met elkaar tot een deeg en laat het even 30 minuutjes staan.
Verhit een koekenpan. Verdeel het deeg in gelijke porties. Rol er balletjes van en rol deze met een deegroller uit tot een wrap. Bak de wraps 2 minuten per kant in een (droge) pan.
Je kunt de wraps ook invriezen!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Groeten, Marianne
Maak ze zo al heel lang, ideaal.... En weer iets wat van m'n boodschappenlijstje afkon ;)
Liefs
Er is bij ons alleen een speltmeel/bloem probleem. Het is erg moeilijk verkrijgbaar momenteel.
Zowel in de natuurwinkels als in de supermarkt (bio-schap)
Dit omdat het speltmeel/bloem gebruik het afgelopen jaar zo is toegenomen dat de productie het niet bij kan houden. Bij ons is alleen de volkoren variant verkrijgbaar.
Daar kun je deze wraps toch ook wel mee maken?