Bloemkool-nasi!
Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een hele bloemkool verdwijnt in dit gerecht, de ideale manier dus om voldoende groenten binnen te krijgen! Eet Smakelijck!
Bloemkool Nasi
Ingredienten:
1 bloemkool, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 wortel in kleine blokjes, 2 preien in ringetjes, bakje tauge, 2 eieren, 1/2 theelepel djahe (gemberpoeder), 1/2 theelepel serehpoeder (gemalen citroengras), 1/2 theelepel laos, 1 theelepel kerrie, 1/2 theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper, (voor de pittige variant een half theelepeltje sambal van Yakso)
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en maal tot fijne korrels in de keukenmachine (de fijne bloemkool komt in plaats van de rijst).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, bak dit samen in een pan in wat olie of boter glazig. Voeg de nasi-groente (wortel en prei) toe bak deze mee. Voeg de kruiden toe (djahé, sereh, laos, kerrie, kurkuma, zout en peper, en eventueel de sambal). Als laatste mag de gemalen bloemkool erbij samen met de taugé. Roerbak deze nog zo'n 4 tot 5 minuten mee.
Ondertussen kun je de 2 eieren roerbakken in een koekenpan met wat zout en kurkuma. Voeg het roer-ei toe aan de nasi, schep even goed door tot de nasi gaar is. (de nasi is het lekkerst als de groentes nog een beetje beetgaar zijn!). Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Heerlijk met een gebakken eitje en satésaus!
Fijne dag!
Liefs, Williene