Argentijnse Beef Chimichurri #zonder pakjes en zakjes!
Argentijnse Beef Chimichurri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
300 gram biefstuk in plakjes, 1 rode paprika, 1 ui, 250 gram peultjes, 125 milliliter crème fraiche, handje gehakte amandelen
Voor de rijst: zilvervliesrijst, 1 aardappel, 1 theelepel tomatenpuree, zout en peper naar smaak
Voor de biefstukmarinade: ½ theelepel cayennepeper, ½ theelepel uipoeder, 1 theelepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel imkerhoning, 1 teen verse knoflook, zout en peper naar smaak, 2 eetlepel olijfolie
Voor de sausmix: 1 teen verse knoflook, flinke snuf cayennepeper, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, ½ theelepel verse of gedroogde oregano, flinke snuf uipoeder, ½ theelepel tomatenpuree, 1 eetlepel imkerhoning, kneepje verse citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak
Bereiding:
Laat de plakjes biefstuk 15 minuten marineren in de ingrediënten voor de marinade. Kook de peultjes een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn en laat uitlekken.
Rasp de aardappel fijn en kook deze gaar samen met de rijst. Voeg op het laatst de tomatenpuree toe en maak op smaak met zout en peper en meng de gekookte rijst met de crème fraiche.
Meng alle ingrediënten voor de sausmix met elkaar. Voeg evt. een klein beetje water toe. Zet aan de kant.
Snijd de ui in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit wat olie of boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg de reepjes biefstuk toe en bak deze even om en om mee. Voeg de peultjes toe en verwarm deze nog even goed mee.
Schep de groenten met de biefstuk in een schaal en bestrooi met de gehakte amandelen. Serveer met de gekookte rijst en de chimichurri-saus.
Tips voor meer groente:
Verdubbel de porties groenten in het recept. Let op dat je dan waarschijnlijk ook wat extra kruiden nodig hebt om het gerecht op smaak te brengen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene