Zalm uit de oven met roomsaus en spinazie!
Een héérlijk weekend-recept, met bijvoorbeeld ovenfrietjes erbij een superlekkere maaltijd. Je kunt voor het recept gewone (biologische) slagroom gebruiken maar ook een plantaardige variant, bijvoorbeeld haverroom. Zo is het recept vrij van zuivel. Eet Smakelijck!
Zalm uit de oven met roomsaus en spinazie
Ingredienten voor 4 personen:
3 zalmmoten, 200 gram spinazie, 100 gram zongedroogde tomaten, 100 gram groene olijven, 4 tenen knoflook, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 150 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist of zelfgemaakt), 250 milliliter (slag- of haver)room, Keltisch zout en peper, 2-3 eetlepels kappertjes, roomboter of olie om in te bakken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrooi de zalm met zout en peper. Leg de moten in een ruime ovenschaal.
Verhit wat boter of olie in een ruime pan en voeg de knoflooktenen, uitgelekte olijven en gedroogde tomaten toe. Fruit even mee, voeg de spinazie toe en laat deze meebakken tot ze gaat slinken. Voeg de Italiaanse kruiden toe samen met de bouillon en verwarm even kort mee. Voeg de room toe en laat wat inkoken. Je kunt eventueel de saus wat binden met meel of maïzena (eerst aanmaken met wat water). Verdeel de saus over de zalm en bestrooi het geheel met de kappertjes.
Schuif de schaal in de oven en bak de zalm in 20 minuten bruin en gaar.
Lekker met spaghetti of ovenfrietjes.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene