24-04-2012

Vissticks!

Kinderen zijn vaak dol op vissticks. En menig volwassene ook :-) Vooral vissticks met wortels en aardappels was en is erg favoriet. Gelukkig is het zelf maken van vissticks erg makkelijk en niet veel werk. Hier volgt het recept.
 
Vissticks:
 
 
Ingredienten:
Stevige witvis, 1 geklutst ei, speltbloem, paneermeel, olie om in te bakken.
 
 
Snijd de witvis in repen van ong. 2 a 3 cm breed. Wentel de vis door de bloem, vervolgens (met een vork) door het geklutste ei en haal de visstick door de paneermeel. Zorg dat de hele vis is bedekt met de paneermeel. Verhit olie in een pan en bak de vissticks om en om in ong. 10 minuten mooi bruin en gaar.
 
 
Je kunt de vis ook helemaal fijnmalen in de keukenmachine en dan vissticks vormen. Persoonlijk vind ik dit een beetje zonde van de vis. Op mijn manier hebben niet alle vissticks een echte visstick vorm maar dat maakt voor de smaak gelukkig niet uit.
 
 
Heerlijk bij gekookte worteltjes met tuinerwtjes met wat fijngehakte peterselie en een klontje roomboter. Daarbij krielaardappeltjes waar je op het laatste moment een bosje fijngesnipperde bosui aan toevoegd.
 

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

 • Diana
  Diana woensdag 25 apr 2012 om 13:43
  Dankjewel voor dit recept! Ik zat er al naar één te zoeken, want hier thuis aten wij ook graag vissticks in onze e-nummer tijdperk :) Was wel één van de dingen die ik jammer vond te moeten missen. :) Hier maak ik ook zelf panneermeel, sindsdien hier geen kant en klare meer voor mij :D
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 26 apr 2012 om 22:16
   Graag gedaan, Diana :-)
   Ik ben nu in Frankrijk en daar vond ik heerlijke grove paneermeel zonder iets erin. Die heb ik dus ingeslagen... Maar ik laat inderdaad ook regelmatig brood uitdrogen in de oven en dan fijnmalen in de keukenmachine. Werkt ook prima!

   Groetjes, Williene
 • Anonymous
  Anonymous dinsdag 24 apr 2012 om 20:14
  Hoi Williene,

  Bedankt! Wat simpel eigenlijk zeg.
  Het fijne van vissticks vond ik vooral dat ze zo vanuit de vriezer de pan in kunnen... de vlug klaar hap :-) Kan je deze ook invriezen?

  Hier nog een inspirerend stukje over paneermeel:
  http://www.kokenmetkarin.nl/recepten/trouw-paneermeel.html

  Tegenwoordig spaar ik daarvoor de kruimels op van ons zelfgebakken brood - het potje is snel vol met alle kruimels van de snijplank!

  Groetjes
  Lydia
  (volgens mij komen hier dagelijks meerdere Lydia's :-)
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 24 apr 2012 om 20:55
   Hoi Lydia,

   Haha, en ik maar denken dat het steeds dezelfde is :-)

   Maar om antwoord te geven op je vraag, ja hoor je kunt ze prima invriezen en dan ook bevroren bakken. Wel zachtjes zodat ze niet zwart worden...

   Bedankt voor je link. Leuk om te lezen. Ik gebruik altijd paneermeel van de natuurwinkel of de biologische van de AH. Die kun je ook prima hebben. Maar je kunt het inderdaad met brood doen of verkruimelde beschuiten.

   Groetjes, Williene
 • Jolanda
  Jolanda dinsdag 24 apr 2012 om 13:34
  En zo makkelijk eigenlijk. Bedankt hoor, ik ga het zeker een keer proberen!
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 24 apr 2012 om 19:24
   Succes ermee!
 • Ina
  Ina dinsdag 24 apr 2012 om 13:22
  Bedankt voor je héérlijke recepten. Ik lees al een poosje mee en gebruik regelmatig je blog om een menuutje te bedenken. Ga zo door! Fijn, dat je het lettertype hebt aangepast, dit leest voor mij veel prettiger.
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 24 apr 2012 om 19:23
   Graag gedaan ;-)

   Groetjes, Williene
 • Judith
  Judith zaterdag 28 mrt 2015 om 21:54
  Is er iets waardoor ik het ei kan vervangen? Mijn zoon kan er echt niet tegen....
  • Smakelijck maandag 30 mrt 2015 om 10:04
   In bakrecepten met een geprakte banaan, maar dat lijkt me hier niet lekker bij ;-) Je zou ook een papje kunnen maken van bloem en water of yoghurt, daar de vis doorheen halen en dan door de kruimels. Succes!
Laat een bericht achter!
271