28-12-2015

Heksenkaas! #Oud&Nieuw

Heksenkaas is een favoriet smeerseltje uit supermarkt of delicatessenwinkel. Maar zoals zoveel lastig verkrijgbaar zonder hulpstoffen of geraffineerde suikers. Daarom beter zelf te maken. Niet moeilijk, maar een keukenmachine of staafmixer is hierbij wel erg handig. Dan is 't zo gepiept. Ik ken alleen de smaak van deze zelfgemaakte heksenkaas, dus weet niet of hij vergelijkbaar is met supermarktversie, maar wij vinden 'm heerlijk! 

Heksenkaas

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten: 

150 gram stevige roomkaas, bijvoorbeeld monchou, 1 flinke eetlepel (Griekse) yoghurt of kwark, 1 flinke eetlepel mayonais (Ton's), 1 theelepel biologische honing, 2 takjes peterselie, 30 gram prei, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de prei grof en was deze samen met de peterselie. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en maal fijn tot een smeerbaar en fijne substantie. Serveer de heksenkaas in een kommetje met wat fijngesneden peterselie.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

28 Reacties

  • Angel
    Angel maandag 28 dec 2015 om 10:22
    Het ziet er heerlijk uit! Ik weet ook niet hoe die uit de supermarkt smaakt. Maar dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen :)
    • Smakelijck maandag 28 dec 2015 om 12:12
      Succes!
  • mia
    mia dinsdag 29 dec 2015 om 11:17
    lijkt me erg lekker, zou het ook in een blender kunnen?
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Dat weet ik niet, zou je kunnen proberen.
    • Anke-Thea Dijkman
      Anke-Thea Dijkman zaterdag 22 jan 2022 om 21:26
      Zou ik niet doen. Dan wordt het te dun (waterig). Prei en peterselie heel erg fijn snijden en dan gewoon alles mengen met een lepel.
  • Jolanka van de Water
    Jolanka van de Water dinsdag 29 dec 2015 om 14:01
    Waar eet je dit bij, als saus/dip of smeersel (glutenvrij )?
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 12:58
      Als dip voor rauwkost bijv. Glutenvrije crackers of gewone toastjes of brood.
  • Nienke
    Nienke donderdag 31 dec 2015 om 12:00
    De smaak komt goed overeen met die van de supermarkt ;)! Ik heb 'm net gemaakt en het smaakt goed!
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 12:57
      Goed om te lezen ;-)
  • henriet
    henriet zaterdag 02 jan 2016 om 14:38
    Echt super lekker. Heb het op oudjaarsdag gemaakt. Heerlijk op stokbrood. Ook de gasten vonden het heerlijk.
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 17:13
      Leuk Henriët!
  • Ineke Mulder
    Ineke Mulder dinsdag 05 jan 2016 om 13:48
    Kan je heksenkaas ook met de gewone mixer maken?
    • Smakelijck dinsdag 05 jan 2016 om 14:32
      Dan zou je de prei en peterselie héél fijn moeten snijden en dan mixen.
  • Ineke
    Ineke donderdag 02 jun 2016 om 16:12
    Hoi, m'n zusje en ik zijn verzot op heksenkaas uit de winkel! Elke week gaat er wel een potje erdoor ( hoe ongezond :-) nu zag ik dit recept heb hem gelijk uitgeprobeerd. En hij is echt heerlijk!! Iets minder zoet als uit de winkel maar doet er zeker niet voor onder!!!
    • Smakelijck donderdag 02 jun 2016 om 17:48
      Top! Leuk om te lezen! Je kunt het evt. wat zoeter maken met wat meer honing ;-)
  • Nelja
    Nelja zaterdag 25 aug 2018 om 16:06
    Het smaakt heerlijk! Dank voor je recept! Straks ga ik nog de havermout plaatkoek maken!
    • Smakelijck zaterdag 25 aug 2018 om 21:09
      Super :-)
    • Chantal
      Chantal dinsdag 24 mrt 2020 om 16:12
      Wat ben ik blij dat ik dit recept vond toen ik speciaal naar heksenkaas zocht. Ik ga hem dit weekend maken.
      • Smakelijck dinsdag 24 mrt 2020 om 16:37
        Succes met het recept!
    • jose
      jose woensdag 23 jun 2021 om 21:33
      hallo! ik heb dit recept gemaakt en het smaakt echt heerlijk! ik had alleen een vraagje.. hoe lang kun je de heksenkaas in de koelkast bewaren?
      • Smakelijck donderdag 24 jun 2021 om 13:57
        Fijn! Ongeveer 2-3 dagen.
    • Marijke
      Marijke woensdag 29 dec 2021 om 18:03
      Hoe zou ik deze melkeiwit vrij kunnen maken..?
    • Marijke
      Marijke woensdag 29 dec 2021 om 18:03
      Hoe zou ik deze melkeiwit vrij kunnen maken..?
      • Smakelijck woensdag 29 dec 2021 om 18:55
        Met plantaardige producten. Alleen zijn die vaak niet vrij van E-nummers.
    • Anja Krabbendam
      Anja Krabbendam woensdag 29 dec 2021 om 18:18
      Het printicoontje doet het niet
      • Smakelijck woensdag 29 dec 2021 om 18:55
        Bij mij doet hij het wel goed.
    • Anke-Thea
      Anke-Thea zaterdag 22 jan 2022 om 21:30
      Goed recept! Ik ken de Heks'nkaas uit de winkel wel. Die is hoog op smaak en daarom heb ik dit recept iets aangepast. Voor deze 1e keer heb ik citroensap en meer zout toegevoegd en meer agavestroop (steeds roeren en proeven). Tip: maak het ruim van te voren, dan kunnen de smaken trouwen en lijkt het nog meer op het winkelproduct.
      • Smakelijck maandag 24 jan 2022 om 11:21
        Fijn om te lezen! En dankjewel voor je reacties en tips.
Laat een bericht achter!
271