26-08-2013

Kruidenroomkaas á la Boursin!

De beschadigde boeken die ik zaterdag weg deed voor 10 euro waren binnen een kwartier vergeven. Helaas kan ik niet meer mensen blij maken met een beschadigd boek. Maar wie weet komen er uit de enorme stapel wel meer beschadigde boeken en dan laat ik het zeker even weten! Het boek is uiteraard ook nieuw te bestellen op www.smakelijck.nl

Vandaag een eenvoudig maar lekker receptje. Het is een variatie op de roomkaas die al op de blog staat, maar deze heeft vrijwel de smaak van Boursin of Paturain. En dan zonder allerlei onnodige toevoegingen. Qua hoeveelheden moet je zelf even spelen, ik maak altijd een klein schaaltje, dus een half pakje monchou of roomkaas, en voeg dan naar smaak toe wat ik lekker vind. Meestal is dit een snufje knoflookpoeder, en een half tot heel theelepeltje oregano. Maar misschien is jouw smaak wat kruidiger of wil je wat meer knoflook proeven! Dat is het leuke van het maken van een recept, je kunt het helemaal aanpassen aan je eigen smaak!

Kruidenroomkaas á la Boursin!

Ingrediënten:
Monchou of naturel roomkaas, gedroogde oregano, knoflookpoeder, zout en peper

Roer de monchou romig met en vork. Voeg naar smaak knoflookpoeder (begin met een snufje), oregano, zout en peper toe! Proef of het de smaak heeft die je wilt! Pas het zonodig aan.

Fijne dag!

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

 • debora
  debora maandag 02 sep 2013 om 20:09
  Is de knoflookpoeder ook te vervangen door heel wat anders? en dan bedoel ik het eigenlijk voor alle recepten.. ik ben antiknoflook... wil de andere dag de mensen in mijn buurt niet vergassen, snap je?!
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 sep 2013 om 21:57
   Knoflookpoeder is niet zo sterkt als gewone knoflook. En als je uit verse knoflook het 'hart' weghaalt ruik je ook niet ;-) Maar anders kun je het gewoon weglaten. Of vervangen door (gedroogde) sjalotjes bijv.

   Succes!
 • Gerrinda
  Gerrinda maandag 26 aug 2013 om 13:28
  Omdat ik bijna ga bevallen heb ik niet meer zo'n zin om in de keuken te staan en gisteren aten we iets wat we jaren niet op hebben: chicken tonight uit een pot (bio kip, verse groenten en zilvervliesrijst en dan zo'n verderfelijke pot!). En... we vonden het echt niet te eten! Gewoon echt niet lekker. Ons dochtertje wilde het al helemaal niet en mijn man en ik hebben 1 schep op en de rest heb ik maar weggedaan. Toen we een paar happen hadden genomen keken we elkaar aan en waren het er samen over eens dat jouw recepten van de chicken tonight pas écht lekker zijn! Dus bij deze, als je helemaal 'ont-pot' bent dan wil je nog niet eens meer terug! Na de bevalling ga ik dus snel een keer echte chicken tonight maken en dan van jouw recept, mmm!
  Mijn man zei dat de potten tegenwoordig op de onderste plank in de winkel staan en dus niet meer zo populair zijn en dat is een goede zaak!

  Groetjes Gerrinda
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 aug 2013 om 21:14
   Ha Gerrinda!

   Wat leuk om te horen zeg! Nou ja, wat minder dat je natuurlijk niet lekker hebt gegeten. Maar ik herken het! Soms krijg je wel eens wat voorgeschoteld ergens en dan proef je gewoon dat het een chemische smaak heeft. Zo vreemd dat je dat vroeger nooit proefde. Je krijgt een veel puurdere smaak als je kookt zonder E.

   Ik wens je veel succes en sterkte met de laatste loodjes!

   Groetjes, WIlliene
 • Anonymous
  Anonymous maandag 26 aug 2013 om 13:01
  Lekker en makkelijk!! alleen een vraagje in de monchou uit de supermarkt zit e410, gebruik jij die ook?
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 13 nov 2013 om 10:35
   Dat klopt. Gelukkig zijn er ook heel veel E-nummers van natuurlijke oorsprong zoals bietenrood, citroenzuur, johannesbroodpitmeel. Er zijn echter ook chemische E-nummers waar veel mensen klachten van krijgen, en deze adviseer ik om te vermijden. Dus eigenlijk is het koken zonder rode, schadelijke E-nummers.
  • Anonymous
   Anonymous dinsdag 12 nov 2013 om 16:40
   Veel mensen denken dat E-nummers kunstmatige stoffen zijn, maar veel E-nummers komen juist uit de natuur. E410 bijvoorbeeld is Johannesbroodpitmeel. De E betekent dat het door de EU goedgekeurd is voor menselijke consumptie.

   Zie voor de complete lijst https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 27 aug 2013 om 09:05
   Sorry voor mijn onduidelijke reactie ;-) Maar E-nummer 410 is groen op de waaier van Medica Natura. Deze monchou kan dus gewoon gebruikt worden. En als je het boekje van Gouget wilt aanhouden is er vast wel naturel roomkaas te koop zonder E-nummers, moet je even kijken op de lijst van Gerdien: www.moween.eu/evrij.

   Succes!
  • Anonymous
   Anonymous dinsdag 27 aug 2013 om 00:33
   Dank je wel voor je reactie! Ik heb bij Medica Natura op de website gekeken maar daar vindt ik geen monchou. Waar kan ik het wel vinden? Als ik het google krijg ik trouwens een hele pagina hits met smakelijck.blogspot ;)
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 aug 2013 om 21:10
   Yep, is groen bij Medica Natura.
 • Anonymous
  Anonymous maandag 26 aug 2013 om 12:39
  Is er een reden dat je geen verse knoflook gebruikt Williene?

  Groetjes,
  Sofieke
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 aug 2013 om 21:09
   Succes! Verse bieslook en peterselie is inderdaad erg lekker. Die staat hier ook al op de site, maar dit is echt meer de boursin-kruidenkaas zeg maar ;-)

   Eet smakelijck!
  • Anonymous
   Anonymous maandag 26 aug 2013 om 20:21
   Ja, hahaha, zat ook al richting een half teentje te denken om mee te beginnen.
   Ik ga lekker aan de slag met je receptje, gooi er denk ik nog wat bieslook en peterselie in, wat peper en misschien wat zeezout.
   Thanks!

   Sofieke
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 aug 2013 om 12:52
   Verse knoflook overheerst heel snel. Vandaar mijn keuze voor knoflookpoeder. Maar als je liever vers gebruikt is dat natuurlijk net zo goed, of zelfs beter. Ik zou wel beginnen met een half teentje.

   Succes!

   Groetjes, Williene
 • Anonymous
  Anonymous maandag 26 aug 2013 om 11:11
  Lekker, kan ik een recept weer eens maken waar normaal boursin in gaat.

  Bedankt en groetjes,
  Manon
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 aug 2013 om 12:51
   Graag gedaan, Manon!
Laat een bericht achter!
271