Kruidenroomkaas á la Boursin!
De beschadigde boeken die ik zaterdag weg deed voor 10 euro waren binnen een kwartier vergeven. Helaas kan ik niet meer mensen blij maken met een beschadigd boek. Maar wie weet komen er uit de enorme stapel wel meer beschadigde boeken en dan laat ik het zeker even weten! Het boek is uiteraard ook nieuw te bestellen op www.smakelijck.nl
Vandaag een eenvoudig maar lekker receptje. Het is een variatie op de roomkaas die al op de blog staat, maar deze heeft vrijwel de smaak van Boursin of Paturain. En dan zonder allerlei onnodige toevoegingen. Qua hoeveelheden moet je zelf even spelen, ik maak altijd een klein schaaltje, dus een half pakje monchou of roomkaas, en voeg dan naar smaak toe wat ik lekker vind. Meestal is dit een snufje knoflookpoeder, en een half tot heel theelepeltje oregano. Maar misschien is jouw smaak wat kruidiger of wil je wat meer knoflook proeven! Dat is het leuke van het maken van een recept, je kunt het helemaal aanpassen aan je eigen smaak!
Kruidenroomkaas á la Boursin!
Ingrediënten:
Monchou of naturel roomkaas, gedroogde oregano, knoflookpoeder, zout en peper
Roer de monchou romig met en vork. Voeg naar smaak knoflookpoeder (begin met een snufje), oregano, zout en peper toe! Proef of het de smaak heeft die je wilt! Pas het zonodig aan.
Fijne dag!
Succes!
Mijn man zei dat de potten tegenwoordig op de onderste plank in de winkel staan en dus niet meer zo populair zijn en dat is een goede zaak!
Groetjes Gerrinda
Wat leuk om te horen zeg! Nou ja, wat minder dat je natuurlijk niet lekker hebt gegeten. Maar ik herken het! Soms krijg je wel eens wat voorgeschoteld ergens en dan proef je gewoon dat het een chemische smaak heeft. Zo vreemd dat je dat vroeger nooit proefde. Je krijgt een veel puurdere smaak als je kookt zonder E.
Ik wens je veel succes en sterkte met de laatste loodjes!
Groetjes, WIlliene
Zie voor de complete lijst https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers
Succes!
Groetjes,
Sofieke
Eet smakelijck!
Ik ga lekker aan de slag met je receptje, gooi er denk ik nog wat bieslook en peterselie in, wat peper en misschien wat zeezout.
Thanks!
Sofieke
Succes!
Groetjes, Williene
Bedankt en groetjes,
Manon