Dipsauzen á la Duyvis #Zonder pakjes en zakjes!
Deze dips zijn zó makkelijk om zelf te maken, het is echt amper werk, je roert het een en ander door elkaar en voila! Heerlijk bij wat rauwkost of chips, maar ze zijn ook superlekker als een saus bij de barbecue bijvoorbeeld. En je hebt gelijk alle varianten in een overzicht. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze vinden, laat het me gerust weten. Fijne dag!
Dipsauzen á la Duyvis - Zonder pakjes en zakjes!
Basisrecept: 2 eetlepels yoghurt of creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 1 eetlepel of theelepel imkerhoning of rijststroop
Festival
Kruidenmix: 1,5-2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak
Carnaval
Kruidenmix: 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Madras
Kruidenmix: 1 theelepel Curry madras kruiden, ½ theelepel paprikapoeder, ½ theelepel tomatenpuree, ½ theelepel selderij, Keltisch zout en peper naar smaak
Fiësta
Kruidenmix: mespuntje mosterd (bijv. Ton's), 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Oriëntal
Kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, ¼ theelepel koriander, snuf gemberpoeder, 1 theelepel peterselie, snuf komijnpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Aïoli
Kruidenmix: 1,5 theelepel knoflookpoeder (of een verse teen knoflook fijngeperst), 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel kervel (of gebruik bieslook en peterselie), Keltisch zout en peper naar smaak
Fantasia
Kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels groente kruiden (bijvoorbeeld bieslook en peterselie), ½ theelepel kervel (of gebruik bijv. dille), Keltisch zout en peper naar smaak
Bourguignonne
Kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel rode wijn, 1 theelepel uipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Cocktail
Kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel uipoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Bacon
Kruidenmix: 2 eetlepels uitgebakken spekjes (vegetarisch of biologisch), 2 theelepels gerookt paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Roedjak
Kruidenmix: kneepje citroensap, 1 theelepel uipoeder, 1,5 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels tomatenpuree, 1 of 1/2 theelepel sambal (Yakso), flinke snuf komijn, flinke snuf koriander, flinke snuf laospoeder, knoflookpoeder naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak.
Paté Royal
Kruidenmix: 1 eetlepel paté (koop deze bij een e-nummervrije slager of maak het zelf), 1 theelepel uipoeder, snufje knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Napolitano
Kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder, 1 theelepel Parmezaanse kaaspoeder, 1/2 theelepel gedroogde basilicum, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel: 1 theelepel fijngemalen, gedroogde prei
Bereiding:
Meng de kruidenmix naar keuze door het basisrecept. Serveer de dip naar keuze met bijvoorbeeld:
- Rauwkost, zoals komkommer, wortel, bleekselderij, reepjes paprika, etc.
- Boekweittriangles (glutenvrij - Le pain des Fleurs)
- Naturel chips
- Soepstengels of dipstokjes
- Maar ze zijn ook heerlijk als Bbq – saus of bij de maaltijd.
Tip: Eet je zuivelvrij? Vervang de yoghurt dan door plantaardige yoghurt zoals haver of amandelyoghurt.
Op zoek naar de Provencaalse kruidenboter van Duyvis? Dit recept vind je hier: Provencaalse kruidenboter zonder pakjes en zakjes.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene