P1040817
Vrijdag 30 sep 2016

Glutenvrije appeltaart!

Het is weer bijna weekend, tijd voor iets lekkers bij de koffie ;-) 

Deze lekkere appeltaart is heerlijk door het hazelnootmeel. Dit maak ik zelf door hazelnoten te malen tot een grof, korrelig meel. Je kunt het tegenwoordig ook kant en klaar kopen in natuurwinkels. 

Fijn weekend! 

Glutenvrije appeltaart met karamelsaus

Ingrediënten:

Voor het deeg: 125 gram hazelnootmeel, 125 gram boekweitmeel (havermeel of een ander glutenvrij meel kan ook), 65 gram kokosbloesemsuiker, 100 gram roomboter, 1 ei

Voor het amandelspijs: 125 gram amandelmeel, 40 gram biologische of imkerhoning, 1 ei, eventueel rasp van een halve biologische citroen

Voor de vulling: 3 kleine appels, 1 theelepel kaneel

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine tot het zich een bal vormt. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast. 

Meng de ingrediënten voor het amandelspijs in de keukenmachine en zet in de koelkast tot gebruik. Dit kan eventueel enkele dagen van tevoren.

Snijd de appels in parten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakjes. Meng met het kaneelpoeder.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm van 20 centimeter doorsnede in met boter en eventueel bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Laat het deeg in de vorm eventueel wat opstijven in de koelkast. Verdeel daarna het amandelspijs over de bodem van de taart. 

Duw de appelschijfjes in de taart in de vorm van een roos. Werk van buiten naar binnen. Schuif de appeltaart in de oven en bak in ongeveer 50 minuten bruin en gaar. 

Deze taart is erg lekker met karamelsaus. Hiervoor heb je nodig: 100 gram kokosbloesemsuiker, 40 milliliter water, 60 milliliter biologische slagroom of andere room, 40 gram koude roomboter in blokjes. 

Breng de kokosbloesem samen met het water op laag vuur aan de kook. Voeg de room toe en laat nog even wat inkoken op laag vuur. Voeg de boter toe en meng met de saus. Laat afkoelen. Serveer de karamelsaus bij de appeltaart. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen...
lees verder
En weer een nieuwe maand is aangebroken! We gaan nu echt richting de wintergroenten! Nog even...
lees verder
Met het regenachtige weer van gisteren hadden m'n zoontje en ik echt zin om iets lekkers te gaan...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijcke Kerstpakketactie! Ook dit jaar wil ik weer graag een...
lees verder
In de supermarkt verkopen ze op de diepvriesafdeling allerlei vissoorten met kruidenkorsten. Om...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder

4 opmerkingen
  • Geerke
    Geerke maandag 12 feb 2018 om 16:07
    Kan ik hievoor ook Ghee gebruiken?
    • Smakelijck maandag 12 feb 2018 om 16:47
      Ja hoor.
  • Geerke
    Geerke woensdag 16 mei 2018 om 16:55
    Hoi Williene, Het karamelsaus doe je er toch over heen?
    • Smakelijck donderdag 17 mei 2018 om 09:46
      Ja, deze serveer je er apart bij, dus die kun je dan over de appeltaart schenken.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190