Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!



Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

IngrediĆ«nten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

De echte lentegroenten zijn volop in aantocht maar soms heb je even geen idee wat je moet eten....
lees verder
  Chinese Beef Shanghai - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes Ingredienten voor 2-3...
lees verder
Dit keer geen recept, maar een heel handig hebbedingetje!   Boodschappen doen is...
lees verder
Als je gezond gaat eten en geen bewerkt voedsel meer wilt, dan wordt het assortiment in de...
lees verder
Welkom op Smakelijck! Om te beginnen met gezond koken is het handig om een aantal...
lees verder
Met quinoa kun je hele lekkere vega-burgers maken. Dit recept had ik al een tijdje, en daarom nog...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190