Chilisaus!
Als je deze zomer een eigen peperplant in de tuin hebt, dan is zelf chilisaus maken echt een leuke tip. Het is heel erg makkelijk, snel gemaakt en je kunt het lang bewaren. Je kunt hem zo zoet maken als je wilt, en je kunt hem eventueel ook minder pittig maken, hiervoor haal je de zaadlijsten uit de pepers, of je verwijdert een deel van de zaadlijsten.
Veel succes met het recept!
Chilisaus
Ingrediƫnten voor zo'n 400 milliliter saus:
4-5 rode chilipepers, 2 tenen knoflook, 2 theelepels gemberpoeder (of gebruik een stukje verse gember), 2 eetlepels Cocos Aminos of tamari, 125 milliliter water, 125 milliliter rijstazijn, 6-8 eetlepels rijstsiroop (voeg meer toe als je een zoetere chilisaus wilt), sap van een halve limoen, 2 eetlepels maizena of arrowroot
Bereiding:
Maak de knoflook schoon en snijd de chilipepers in grove stukken. Doe alle ingredienten, behalve de maizena of arrowroot, in een blender of de kom van een staafmixer en maal het fijn. Giet de inhoud in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat even een paar minuten koken op laag vuur. Maak een papje van de maizena of arrowroot met koud water. Voeg dit toe aan de chillisaus en laat nog even een minuutje koken. Haal de saus van het vuur en giet het heet in schone flesjes. Laat helemaal afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.
Liefs, Williene