07-08-2020

Chilisaus!

Als je deze zomer een eigen peperplant in de tuin hebt, dan is zelf chilisaus maken echt een leuke tip. Het is heel erg makkelijk, snel gemaakt en je kunt het lang bewaren. Je kunt hem zo zoet maken als je wilt, en je kunt hem eventueel ook minder pittig maken, hiervoor haal je de zaadlijsten uit de pepers, of je verwijdert een deel van de zaadlijsten. 

Veel succes met het recept! 

Chilisaus

Ingrediƫnten voor zo'n 400 milliliter saus:

4-5 rode chilipepers, 2 tenen knoflook, 2 theelepels gemberpoeder (of gebruik een stukje verse gember), 2 eetlepels Cocos Aminos of tamari, 125 milliliter water, 125 milliliter rijstazijn, 6-8 eetlepels rijstsiroop (voeg meer toe als je een zoetere chilisaus wilt), sap van een halve limoen, 2 eetlepels maizena of arrowroot

Bereiding:

Maak de knoflook schoon en snijd de chilipepers in grove stukken. Doe alle ingredienten, behalve de maizena of arrowroot, in een blender of de kom van een staafmixer en maal het fijn. Giet de inhoud in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat even een paar minuten koken op laag vuur. Maak een papje van de maizena of arrowroot met koud water. Voeg dit toe aan de chillisaus en laat nog even een minuutje koken. Haal de saus van het vuur en giet het heet in schone flesjes. Laat helemaal afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Judith
    Judith maandag 07 sep 2020 om 11:34
    Hoi ik zie pitjes zitten, deze laat je dus er aan /in zitten? En die eet je gewoon op? Die zijn juist het heetst toch? Kan het met cayennepepers? Die koop ik meestal. En dan net zoveel? Groet, Judith
  • Judith
    Judith maandag 07 sep 2020 om 11:34
    Hoi ik zie pitjes zitten, deze laat je dus er aan /in zitten? En die eet je gewoon op? Die zijn juist het heetst toch? Kan het met cayennepepers? Die koop ik meestal. En dan net zoveel? Groet, Judith
    • Smakelijck maandag 07 sep 2020 om 11:39
      Klopt, de zaden zijn het pittigst, dus je kunt deze verwijderen als je milde saus wilt, of de helft gebruiken, of gewoon alles als je voor pittig gaat. Cayennepepers kun je hiervoor ook gebruiken, zelfde hoeveelheid. Succes!
    • rita
      rita donderdag 10 feb 2022 om 10:37
      waar kan ik rijssiroop en rijstazijn voor vervangen? Groetjes rita
      • Smakelijck donderdag 10 feb 2022 om 14:19
        Appelazijn en een zoetmiddel naar keuze.
    • Sule
      Sule vrijdag 08 apr 2022 om 15:36
      Kan honing ook ipv rijstsiroop?
      • Smakelijck zaterdag 09 apr 2022 om 17:39
        Zeker!
Laat een bericht achter!
272