15-06-2020

Plantaardige melk

Zelf plantaardige melk maken is heel erg makkelijk. Je kunt hiervoor verschillende noten en zaden gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden is de weektijd van de noten en/of zaden. Dat kost het meeste tijd waardoor je wel op tijd moet beginnen als je de melk nodig hebt.

Plantaardige melk

Ingredienten voor ongeveer 500 milliliter:

100 gram rauwe zaden of noten* zonder vlies**, 400-450 milliliter warm water, eventueel een zoetmiddel zoals imker honing of yacondsiroop, vanillemerg o.i.d.

Bereiding:

Laat de noten of zaden die je wilt gebruiken minimaal 8 uur weken in ruim koud water.

Giet de noten of zaden af en doe in een blender met 400-450 milliliter water. Begin met 400 milliliter, je kunt altijd een beetje water toevoegen als je de melk nog te dik vindt. Blend de noten met het water helemaal fijn. Bekleed een zeef met kaasdoek of een schone theedoek en filter de melk***. Je kunt de melk nu eventueel nog zoeten met honing, vanille of wat je lekker vindt.

*Denk hierbij aan bijvoorbeeld de volgende noten en zaden: pecans, walnoten, amandelen, pompoenzaden, cashewnoten, zonnebloempitten, macadamia’s, hazelnoten en pistachenoten.

**Eventueel kun je vliesjes na het weken ook verwijderen. De vliesjes zijn na het weken goed losgelaten waardoor je het gemakkelijk kunt verwijderen.

*** Je houdt de notenpulp over na het zeven. Deze kun je laten drogen en gebruiken als notenmeel.

De notenmelk is ongeveer 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
256