Groentesap!
Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier nieuwe recepten van te plaatsen. Ook een beetje met het seizoen mee. Er staan er al een aantal op mijn site, deze kun je opzoeken via de receptenindex.
Ben zelf niet zo'n fan van gemengde groentesappen. Ze zijn gezond, maar ik kan nog steeds niet echt wennen aan de smaak. Ik drink liever een glas leeg van 1 soort groenten, bijv. bietensap, wortelsap of tomatensap. Maar voor de afwisseling is deze ook wel goed. Wil je de sap dunner dan kun je er wat extra sinaasappelsap bij doen. Je kunt ook een biet toevoegen en dan wat meer sinaasappelsap toevoegen.
Dit recept is een aanpassing op een recept van Kris Verburgh.
Ingrediƫnten:
Sap van 3 persinaasappels + vruchtvlees, 1 wortel, 1,5 stengel bleekselderij, 1 appel, 1 glas rode bietensap of 1 rode biet.
Pers de sinaasappels uit en voeg wat van het vruchtvlees toe. Maak de groenten schoon en doe alles in de blender en maak er sap van.
Misschien een domme vraag, hoor, maarre, die rode biet, moet je die er 'rauw' (dus alleen geschild in doen) of moet je 'em eerst koken...? Alvast bedankt voor je reactie!
Groetjes, Annemarie
Annemarie
Het kan allebei! Als je het rauw doet heb je geen last van nitraat/nitriet.
Succes!
Groetjes, Williene
Heb hier wel wortelsap staan, zou dat er ook door heen kunnen? En hoeveel zou dan genoeg zijn? (1 thee kopje of is dat te veel?).
Wat een vragen he. haha.
Gr.
Evelien
Succes!
Groetjes, Williene