Worteltaart #zonder pakjes en zakjes
Worteltaart
Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor de taart: 150 gram speltbloem of -meel*, 150 gram roomboter, 150 gram kokosbloesemsuiker, 150 gram geraspte wortels, 3 eieren, 75 gram walnoten, 50 gram rozijnen, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 2 theelepels kaneel, rasp van één biologische sinaasappel, ½ theelepel vanillepoeder of -extract, snuf zout
Voor de topping: 300 gram naturel roomkaas, 100 gram roomboter, 50 gram imkerhoning of ahornsiroop, ½ theelepel vanillepoeder of -extract, optioneel snufje rasp van een sinaasappel
Bereiding:
Verwarm de oven voor 175 graden.
Klop voor de taart de roomboter met de kokosbloesemsuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille, zout en kaneel toe. Hak de noten grof en voeg samen met de wortelrasp, rozijnen en sinaasappelrasp toe aan het beslag. Meng goed door elkaar. Vet een bakvorm in met boter en/of bakpapier en verdeel het beslag over de bakvorm.
Bak de taart in 45-50 minuten gaar in de oven.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Klop voor de topping de roomboter met de honing luchtig tot het wit wordt. Voeg de roomkaas toe samen met de vanille en een snufje rasp van de sinaasappel. Klop het geheel tot een luchtig en romige topping.
Strijk de topping over de afgekoelde taart en serveer!
*Eet je glutenvrij? Gebruik dan 100 gram glutenvrij havermeel en 50 gram amandelmeel.
Geniet ervan,
Liefs, Williene