Suikervrije Chocolademousse!
Geweldig, dit recept voor chocolademousse. Het is zo klaar, en het is gezond ook! Je kunt het evt. zonder zoetstof maken, maar dan is de smaak erg puur. I.p.v. agavesiroop kun je ook honing, stevia o.i.d. gebruiken.
Op deze manier is je chocolademousse suikervrij en evt. melkvrij! Laat je niet afschrikken door de avocado, die proef je vrijwel niet terug, het zorgt wel voor de lekkere romige smaak!
Suikervrije chocolademousse!
Ingredienten:
1 avocado, 1 banaan, 1 a 1,5 eetlepel(s) (rauwe) cacaopoeder, 2 a 3 eetlepels honing, evt. flinke scheut (amandel)melk
Doe alle ingredienten in een blender en maak het geheel fijn tot een mousse. Een staafmixer of keukenmachine werkt ook! Dit is voldoende voor 4 personen. De melk is optioneel, je kunt het zo wat gemakkelijker mixen.
Eet smakelijck!
Omdat ik wil overstappen naar alternatieve en gezonde suikers of zoetstoffen, kocht ik onlangs agavesiroop, zoals je ook in bovenstaand (heerlijk!) recept kunt gebruiken. Nu kwam ik alleen volgend artikel tegen, waar ik behoorlijk van schrok: http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/agavesiroop-een-wolf-in-schaapskleren
Jij bent inmiddels wel zo'n beetje expert volgens mij, hoe duidt je dit? Ik ben erg benieuwd!
Groeten,
Johanneke
Als je gaat googelen vind je voor ieder ingredient een positief en een negatief verhaal. En dat maakt de zoektocht juist zo moeilijk. Want de een zal agave een prima natuurlijke vervanger vinden en de ander vindt het nog schadelijker dan gewone suiker.
Ik ben inmiddels van mening dat we de siropen zoals agave en ahorn maar zo min mogelijk moeten gebruiken. Palm en kokosbloesemsuiker zijn de beste natuurlijke suikers of stevia, maar dan in puur nature vorm en alleen om iets te zoeten en niet om mee te bakken. Het beste is om deze suikers allemaal maar zo min mogelijk te gebruiken.
Hopelijk heb je hier wat aan!
Groetjes, Williene
Tuurlijk, ik heb ook graag eerlijk commentaar ;-) Daar kun je tenminste wat mee. Maar goed, smaken verschillen gelukkig, dus wat de een lekker vindt, vindt de ander vreselijk. Avocado is ook wel iets wat niet iedereen lust, al is het wel heel gezond ;-) Ik ben er in ieder geval dol op!
Als de avocado nog korrelig was dan was hij denk ik nog niet rijp. HIj is heel romig en zacht als hij goed rijp is.
Hopelijk valt de bananenversie beter in de smaak!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Gelukkig dat je er om kon lachen, maar ik ben altijd wel eerlijk, dus een compliment is altijd uit mijn hart, maar zeg ook eerlijk als ik het niet wat vind.
Denk dat het de avocado was, ik wist al niet of ik een goede had gepakt, en het was als een peer een beetje, dus waarschijnlijk te hard.
Toen ik het geschilt had, vond ik de groene schijn erover nog verdacht dus nog een keertje geschilt, pffffffffffff.
En toen alles gemixt, en het was korrelig, dus nog een keer mixen, en toen allebei geproefd, en we waren het roerend eens, meteen weggedaan, en gauw water drinken:-)
Ach, het maakt niets uit, maar wij hebben net overlegd, en de bananen worden het voor ons, wij hebben het niet meer zo op de avocado:-)
Bedannkt hoor voor je berichtje, en als ik weer wat ga proberen, dan nemen we iets wat ons meteen al lekker lijkt denk ik, haha.
Groetjes Gerdien
We hebben vandaag de chocolademouse gemaakt, maar we hebben nog geen agavesiroop, dus ik had wat rietsuiker toegevoegd.
En we vonden het vreselijk, sorry hoor, misschien hebben we wat verkeerd gedaan, maar het was zo bitter, en mijn vriend zei, je hebt vast het verkeerde fruit of is het groente gepakt.
Denk je dat we het verkeerd hebben gedaan of dat de avocado niet goed rijp was, want zo als het nu was, hoeven we het nooit weer.
Zo enthousiast als we zijn over de vegaburgers, zo verschrikkelijk vonden we dit.
Maakt niets uit hoor, we blijven dingen proberen, maar ik denk wel steeds bij mezelf wat heb ik mis gedaan?
Groetjes Gerdien
Ik moet erg lachen om je reactie, sorry ;-)
Agavesiroop is veel zoeter dan suiker, dus waarschijnlijk heb je veel te weinig zoetigheid toegevoegd.
Avocado moet zacht en romig zijn, dan is hij rijp. Als hij te hard is, is hij te hard om te eten, en niet lekker. Dus was de avocado wel lekker zacht? Goed te pureren zeg maar?
Dat zijn de dingen waarbij je fouten zou kunnen maken, maar misschien vond je het gewoon echt niet lekker, dat kan natuurlijk ook :-)
Je zou de avocado ook kunnen vervangen door een banaan, dus dan maak je het met 2 bananen. Misschien vinden jullie dat lekkerder? En meer zoet toevoegen!
Succes!
Groetjes, Williene
Vandaag de chocolademousse gemaakt. Wat een toprecept! Erg lekker en nog gezond ook. Dit ga ik zeker vaak maken. Bedankt dat je het wilt delen met anderen.
groeten,
Annemarie
Ja ik heb een account , maar alleen maar aangemaakt om jou te kunnen volgen hoor:-)
Maar ik heb er verder nog niet naar gekeken,(ik bedoel wat ik ermee kan met het account) en vandaag stond ik in de winkel en dacht wat moet ik nu ook alweer kopen, en stond met een courgette in mijn handen, maarr omdat ik twijfelde toch niet gedaan, morgen halen we een avocado, en gaan deze proberen
Ik laat nog weten hoe we het vonden, voor ons is dit allemaal nieuw.
Dit klinkt alsof we nooit iets lekkers aten, maar ik bedoel deze dingen zelf maken uiteraard:-)
Groetjes Gerdien
Leuk dat je zo aan het experimenteren bent! Succes ermee, en ik hoor wel of het in de smaak is gevallen... (of helemaal niet)!
Groetjes, Williene
Hoe verzin je het elke keer weer, heel apart hoor, we hebben binnenkort vakantie, en dan gaan we samen aan het koken, en deze gaan we ook proberen, kan me er nog niets bij voorstellen, maar omdat die vegaburgers me eerst ook niets leken, en ze nu 2 maal in de week worden gegeten, gaan we gewoon niet denken maar maken.
Groetjes Gerdien
Het is je gelukt zie ik om een account te maken? Leuk!
Welkom als volger :-)
Succes met dit recept, het klonk mij ook niet zo lekker in de oren, eerlijk gezegd en ik was verrast van het resultaat. En het is maar 5 minuutjes werk, dus dat scheelt ook weer!
Leuk he, die vegaburgers! Fijn dat ze zo in de smaak vallen!
Groetjes, Williene
Ik heb wel wat recepten liggen, maar nog niet op m'n blog. Er staan wel verschillende soorten brownies met chocolade op (deze kun je ook in taartvorm bakken), en binnenkort komt er een glutenvrije choco-taart op, dus zonder meel. Hou m'n blog dus in de gaten!
Groetjes, Williene
Groetjes, Lydia
Heb jij misschien nog ideeen voor 2 soorten gebak/taarten die ik kan maken voor de verjaardag van mijn vriend. Het liefst niet te bewerkelijke recepten. Ik heb al rondgesnuffeld op je site maar er is simpelweg gewoon teveel keus!
Tja, smaken verschillen, ik vind de swarzwalder kirsch echt geweldig, maar ben ook dol op gewone appeltaart. De appelkruimeltaart die op m'n blog staat is een geweldige hit, iedereen die 'm maakt is enthousiast, dus dat is zeker een aanrader. Staat ook al zolang als die er op staat op de nr. 1 in de populaire berichten ;-) Dus dat zegt wel wat, toch? Hij is ook niet moeilijk te maken!
Dan zou ik daarnaast iets doen met een biscuitbodem. Slagroomtaart/swarzwalder/mokka, net wat je smaak is! De recepten vind je allemaal in de index!
Succes ermee!