21-12-2020

Ijstaart met vanille en koffie #Kerst2020

Deze héérlijke ijstaart is helemaal niet moeilijk om te maken en superlekker. Je kunt het goed van tevoren maken zodat je met kerst geen stress hebt. En ontvang je geen bezoek? Dan maak je hem fijn voor jezelf :-) Op zoek naar meer kerstgerechten? In deze categorie vind je veel inspiratie. 

Ijstaart met vanille en koffie

Ingredienten voor 6-8 personen:

500 milliliter biologische slagroom*, 2 eieren, 75-100 gram kokosbloesemsuiker, honing of een ander zoetmiddel naar keuze, 100 gram pure chocolade (bijv. Vivani 92%), 2 Nescafé espresso koffiesticks, 1 theelepel kaneel, 1/2 theelepel vanillepoeder

Bereiding:

Bekleed een cakevorm met plastic folie.

Smelt de chocolade au bain marie. Strijk de chocolade in strepen op een paar vellen bakpapier ter grootte van de bodem van je cakevorm. Je hebt ongeveer 5-6 chocoladestrepen nodig. Laat de chocolade drogen in de koelkast.

Splits de eieren. Klop de dooiers op met 25 gram suiker. Klop tot een luchtig en romig geheel. Zet aan de kant. Klop de slagroom stijf met 25 gram suiker en het vanillepoeder. Zet aan de kant. Klop de eiwitten geheel stijf met de rest van het zoetmiddel. Je kunt meer of minder zoetmiddel gebruiken naar smaak.

Meng het dooiermengsel met de opgeklopte slagroom en spatel de eiwitten door het geheel. Schep de helft van de room in een spuitzak. Voeg aan de andere helft de koffiesticks en de kaneel toe en schep goed door. Doe ook dit mengsel in een spuitzak. Spuit op de bodem van de cakevorm een laagje gewone room. Dek af met een plak chocolade. Spuit hierover een laagje koffieroom, dek af met een plakje chocolade. De chocolade mag breken, dat is niet erg. Ga om en om door tot je geen room meer hebt of je vorm vol is. Vouw het folie over de taart en vries je ijstaart in voor minimaal 8 uur.

Haal je ijstaart 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Stort de taart op een bord en verwijder het folie. Garneer je taart met bijvoorbeeld chocoladekrullen en cacaopoeder.

*Je kunt ook 250 ml slagroom gebruiken en 250 gram mascarpone. 

Eet Smakelijck!

Liefs. Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Henneke Koppelman
    Henneke Koppelman maandag 21 dec 2020 om 16:39
    Waarmee zou je de slagroom kunnen vervangen als je geen melk mag?
    • Smakelijck maandag 21 dec 2020 om 21:30
      Er zijn plantaardige versies van slagroom, alleen zijn deze niet E-nummervrij.
    • Mirjam Kuipers
      Mirjam Kuipers dinsdag 22 dec 2020 om 06:54
      Is er een alternatief voor rauwe eiwitten
      • Smakelijck dinsdag 22 dec 2020 om 10:37
        Gepasteuriseerd ei?
        • mirjam
          mirjam woensdag 23 dec 2020 om 22:42
          Helaas nergens te verkrijgen, noch Jumbo noch AH xl
    • Alice
      Alice woensdag 23 dec 2020 om 13:41
      Is deze taart ook eivrij te maken? Bijvoorbeeld met ei vervanger(natuurwinkel)?
      • Smakelijck woensdag 23 dec 2020 om 14:16
        Daar heb ik geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen.
    • Anja veen van der
      Anja veen van der woensdag 22 dec 2021 om 19:00
      Kan je ook zelf koffie extract maken
      • Smakelijck donderdag 23 dec 2021 om 17:27
        Dan zou ik sterke espressokoffie maken en laten afkoelen.
Laat een bericht achter!
254