Ijstaart met vanille en koffie #Kerst2020
Deze héérlijke ijstaart is helemaal niet moeilijk om te maken en superlekker. Je kunt het goed van tevoren maken zodat je met kerst geen stress hebt. En ontvang je geen bezoek? Dan maak je hem fijn voor jezelf :-) Op zoek naar meer kerstgerechten? In deze categorie vind je veel inspiratie.
Ijstaart met vanille en koffie
Ingredienten voor 6-8 personen:
500 milliliter biologische slagroom*, 2 eieren, 75-100 gram kokosbloesemsuiker, honing of een ander zoetmiddel naar keuze, 100 gram pure chocolade (bijv. Vivani 92%), 2 Nescafé espresso koffiesticks, 1 theelepel kaneel, 1/2 theelepel vanillepoeder
Bereiding:
Bekleed een cakevorm met plastic folie.
Smelt de chocolade au bain marie. Strijk de chocolade in strepen op een paar vellen bakpapier ter grootte van de bodem van je cakevorm. Je hebt ongeveer 5-6 chocoladestrepen nodig. Laat de chocolade drogen in de koelkast.
Splits de eieren. Klop de dooiers op met 25 gram suiker. Klop tot een luchtig en romig geheel. Zet aan de kant. Klop de slagroom stijf met 25 gram suiker en het vanillepoeder. Zet aan de kant. Klop de eiwitten geheel stijf met de rest van het zoetmiddel. Je kunt meer of minder zoetmiddel gebruiken naar smaak.
Meng het dooiermengsel met de opgeklopte slagroom en spatel de eiwitten door het geheel. Schep de helft van de room in een spuitzak. Voeg aan de andere helft de koffiesticks en de kaneel toe en schep goed door. Doe ook dit mengsel in een spuitzak. Spuit op de bodem van de cakevorm een laagje gewone room. Dek af met een plak chocolade. Spuit hierover een laagje koffieroom, dek af met een plakje chocolade. De chocolade mag breken, dat is niet erg. Ga om en om door tot je geen room meer hebt of je vorm vol is. Vouw het folie over de taart en vries je ijstaart in voor minimaal 8 uur.
Haal je ijstaart 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Stort de taart op een bord en verwijder het folie. Garneer je taart met bijvoorbeeld chocoladekrullen en cacaopoeder.
*Je kunt ook 250 ml slagroom gebruiken en 250 gram mascarpone.
Eet Smakelijck!
Liefs. Williene