30-09-2013

Chocoladeplak met dadels en noten!


Met chocolade kun je heel veel doen, je kunt er lekkere bonbons van maken, je kunt er notenrotsjes van maken, je kunt flikken maken, en dat allemaal naar je eigen smaak! Met een kleine aanpassing zet je elke keer een ander gezond tussendoortje op tafel.


Chocoladeplak met dadels en noten

Ingrediënten:
160 gram chocolade (min. 72% cacao), 80 gram gehakte gemengde noten, 40 gram heel fijn gehakte dadels

Smelt de chocolade au bain marie. Giet uit over een vel bakpapier en bestrooi met de fijngehakte dadels en noten.
Laat de plak opstijven in de koelkast.

Variatietips:
* Meng de noten en dadels door de chocolade en maak hoopjes op het bakpapier.
*Gebruik ipv dadels rozijnen, goji's of cranberry's.
*Ook lekker om te mengen met chocolade: gepofte rijst, spelt of quinoapuffs!
*I.p.v. chocolade kun je ook cacao en kokosolie gebruiken.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • Refo Mama
    Refo Mama dinsdag 01 okt 2013 om 08:53
    Dat is een mooi recept! Dank je wel.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 okt 2013 om 14:03
      Graag gedaan!
  • sjouke
    sjouke maandag 30 sep 2013 om 22:24
    Oh dit klinkt heerlijk....het water loopt me in de mond. Weer iets op mijn lijstje om ooit nog eens te maken...
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 okt 2013 om 14:03
      Succes ;-)
  • Anonymous
    Anonymous maandag 30 sep 2013 om 22:10
    Heerlijk! Ik ben elke keer weer blij dat er zulke lekkere tussendoortjes mogelijk zijn die dus gewoon gezond voor je zijn...!
    Dit weekend maakte ik voor onze dochter - en haar visite - chocoladelolly's. Ik had wat havermout en hennepzaad laten wellen in appelsap met nog een beetje agavesiroop. Dit weer laten uitlekken en door de warme chocola geroerd. In lollyvormpjes, die ik kocht bij Action, laten opstijven. Natuurlijk hebben we ze samen geproefd :) Ze waren heerlijk!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 okt 2013 om 14:04
      Leuk hé? Goede tip ook van je! Leuk hoor, en met al die leuke vormpjes tegenwoordig is het echt leuk om wat lekkers en verantwoords te maken!

  • Hanneke
    Hanneke maandag 30 sep 2013 om 21:25
    Jaaaa, meteen gemaakt en mijn man mee verrast! Waarom verzin ik zelf niet zulke simpele dingen? Gelukkig heeft ieder z'n talent. Ik maak er dankbaar gebruik van.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 okt 2013 om 14:03
      Wat leuk zeg! Bedankt voor je reactie!
  • mirjam
    mirjam maandag 30 sep 2013 om 13:29
    Wat zijn de verhoudingen met cacao en kokosolie ?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 okt 2013 om 17:21
      Mmm! Klinkt goed! Bedankt voor je tip!
    • Anonymous
      Anonymous dinsdag 01 okt 2013 om 15:08
      Valt wel mee hoor! Het word wel zacht als je het buiten de koelkast bewaard, maar dat komt volgens mij door de kokosolie. En ik vind dat zachte wel wat van fudge weg hebben! (:
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 sep 2013 om 20:39
      Ik verwacht dat door er vloeistof bij te doen het heel plakkerig blijft of niet? Maar het is inderdaad wel een idee!
    • Anonymous
      Anonymous maandag 30 sep 2013 om 18:40
      Dat gebruik ik ook wel eens, maar dan doe ik er honing doorheen. Dat maakt het wat minder puur! Je kan natuurlijk ook een ander zoetmiddel gebruiken. (:
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 sep 2013 om 14:11
      Je gebruikt dan 50 gram gesmolten kokosolie met 25 gram cacao. Dit meng je met elkaar en dan roer je er 50 gram noten/gedroogde vruchten door. Dit laat je opstijven in koelkast of vriezer. Dit is wel veel puurder van smaak, maar wel gezonder dan bovenstaande versie.

      Succes!
  • marmarel
    marmarel maandag 30 sep 2013 om 12:55
    Heerlijk, dit ga ik zeker uitproberen, ik heb alle ingrediënten in huis!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 sep 2013 om 14:10
      Leuk, succes hoor!
  • Carolien
    Carolien maandag 30 sep 2013 om 11:46
    Mmmm! ga ik vanmiddag maken!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 sep 2013 om 11:52
      Succes ;-)
  • NurseJM
    NurseJM dinsdag 14 mrt 2017 om 16:00
    Hoi.. Hoe kom ik aan gepofte rijst of hoe kan ik dat maken?
    • Smakelijck dinsdag 14 mrt 2017 om 20:15
      Ik koop het bij Plus, van het merk Smaakt.
  • marije
    marije zaterdag 09 nov 2019 om 19:04
    Ha Willine, Waarom gebruik je geen cacoaboter, maar kokosolie om chocola te maken. Kun je ook gepofte quinoa toevoegen? Gr. Marije
    • Smakelijck maandag 11 nov 2019 om 09:14
      In dit recept gebruik ik geen kokosolie, enkel pure chocolade. Dat maakt dit recept heel eenvoudig. Je kunt het inderdaad ook met cacaoboter e.d. maken, dan krijg je een geheel ander recept :-) Gepofte quinoa kan er zeker bij.
Laat een bericht achter!
275