Chocolade-perencake!
Het is herfstvakantie en echt lekker weer om te bakken. Deze cake is daar heel geschikt voor, want helemaal suikervrij! Dit ligt uiteraard wel aan welke soort chocolade je hiervoor gebruikt, des te lager je cacaogehalte des te meer suiker er is toegevoegd aan je chocolade. Voor deze cake had ik voor de helft 92% gebruikt en de andere helft 100%. Hierdoor wordt het érg puur, maar hier houden ze daar erg van, dus is dat geen probleem.
Fijne dag!
Chocolade Perencake
Dit recept is Glutenvrij, E-nummervrij, Zuivelvrij, Suikervrij
Ingredienten:
130 gram dadels, 100 gram pure chocolade (bijv. Vivani 92%), 40 gram cacaopoeder, 160 milliliter heet water, snuf zout, 3 eieren, 30 gram boekweitmeel, 30 gram amandelmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1,5 peer, amandelschaafsel
Bereiding:
Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 28 x 18 met bakpapier. Snijd de dadels in hele fijne stukjes. Breek de chocolade in blokjes. Doe de chocolade met de dadels, cacaopoeder en een snufje zout in een kom en giet hier het hete water overheen. Laat het geheel staan zodat de chocolade kan smelten.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de eieren in de mixer zeer licht en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Roer het chocolademengsel goed door elkaar en voeg toe bij de eieren. Mix nog even heel kort door tot het goed gemengd is. Voeg het boekweitmeel, amandelmeel en het bakpoeder toe en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.
Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Steek de plakjes peer in het beslag. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel. Schuif de cake in de oven en bak in ongeveer 35-40 minuten gaar. Test af en toe met een prikker, als deze droog uit de cake komt in deze gaar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene