Dinsdag 20 mrt 2012

Chocoladeflikken!


Deze flikken heb je zo gemaakt en het is een leuk werkje. Vooral kinderen vinden het erg leuk om je hierbij te helpen!
Laat pure chocolade au bain marie smelten, het liefst met een cacaopercentage van min. 70%. Laat de chocolade niet te lang op het vuur, dan slaan de flikken wit uit als ze afkoelen. Als je een keukenthermometer hebt dan moet de chocolade niet heter worden dan 32 graden. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit rondjes chocolade op een vel bakpapier. Pak heel voorzichtig het vel bakpapier op en laat 'm voorzichtig vallen op je werkblad zodat de flikken mooi uitlopen.
 
Beleg de flikken direct met wat je lekker/leuk vindt. Bijv. cranberry's, rozijnen, hazelnoten, stukjes amandelen etc. Pak nog een keer het bakpapier op en laat het nog een keer voorzichtig vallen. Leg de flikken nu te drogen in de koeling. Pel de flikken voorzichtig van het bakpapier als ze droog zijn.
 
Succes!
Het zal jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat ik na de zomervakantie iets minder trouw blog...
lees verder
Zoals beloofd het lasage recept! Een heerlijke groente lasagne wat met de pompoen ook een...
lees verder
Het enige vegetarische Wereldgerecht, die inmiddels ook nog eens uit het assortiment is! Gelukkig...
lees verder
Oké, afgelopen week was gemakkelijk. Maar nu gaat het echte werk beginnen! Fase 2 gaat...
lees verder
Zelf vind ik winterse gerechten heerlijk in de wintermaanden. Lekkere, stevige kost en een beetje...
lees verder
  Roerbaknoedels Sweet Chili – Zonder pakjes en zakjes Ingredienten voor 2-3...
lees verder

2 opmerkingen
  • Renske van Laar
    Renske van Laar dinsdag 20 mrt 2012 om 18:28
    Ha Williene,

    Kheb ze net gemaakt... Mhhm

    Ze waren heerlijk!

    Met welke chocolade doe jij het eigenlijk??

    Groetjes,
    Renske
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 20 mrt 2012 om 21:10
      Leuk!

      Ik gebruik altijd extra pure chocolade van bijv. Verkade Fair trade. Er zijn verschillende soorten merken en afhankelijk van de supermarkt kies ik een E-vrije. Maar wel min. 70% cacao.

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190