Dinsdag 20 mrt 2012

Chocoladeflikken!

Deze flikken heb je zo gemaakt en het is een leuk werkje. Vooral kinderen vinden het erg leuk om je hierbij te helpen!
Laat pure chocolade au bain marie smelten, het liefst met een cacaopercentage van min. 70%. Laat de chocolade niet te lang op het vuur, dan slaan de flikken wit uit als ze afkoelen. Als je een keukenthermometer hebt dan moet de chocolade niet heter worden dan 32 graden. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit rondjes chocolade op een vel bakpapier. Pak heel voorzichtig het vel bakpapier op en laat 'm voorzichtig vallen op je werkblad zodat de flikken mooi uitlopen.
 
Beleg de flikken direct met wat je lekker/leuk vindt. Bijv. cranberry's, rozijnen, hazelnoten, stukjes amandelen etc. Pak nog een keer het bakpapier op en laat het nog een keer voorzichtig vallen. Leg de flikken nu te drogen in de koeling. Pel de flikken voorzichtig van het bakpapier als ze droog zijn.
 
Succes!
Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een...
lees verder
Zoals beloofd het 'recept' voor bladerdeegzoutjes. Vaak heb je een restje bladerdeeg over...
lees verder
Als eerste wil ik iedereen het beste wensen voor 2012! Zaterdag wilde ik nog snel iets lekkers...
lees verder
Na het posten van de vorige blog, de Rabarber-kruimeltaart, kreeg ik de vraag hoe ik de...
lees verder
Witlof is een heerlijke groente, vooral in de wintermaanden als je wel eens iets anders...
lees verder
Ingredienten: 1 liter water, 3 groentenbouillonblokjes (Rapunzel zonder gist), 2...
lees verder

2 opmerkingen
  • Renske van Laar
    Renske van Laar dinsdag 20 mrt 2012 om 18:28
    Ha Williene,

    Kheb ze net gemaakt... Mhhm

    Ze waren heerlijk!

    Met welke chocolade doe jij het eigenlijk??

    Groetjes,
    Renske
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 20 mrt 2012 om 21:10
      Leuk!

      Ik gebruik altijd extra pure chocolade van bijv. Verkade Fair trade. Er zijn verschillende soorten merken en afhankelijk van de supermarkt kies ik een E-vrije. Maar wel min. 70% cacao.

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190