Chocolade-Hazelnotenpasta!
Deze Chocolade-Hazelnootpasta is lekker smeuig, romig en zacht. Heerlijk als broodbeleg, op een cracker of als taartvulling. Om te beginnen maal je de hazelnoten zo fijn mogelijk, dan wordt de pasta lekker glad. en heb je geen last van stukjes in je pasta.
Fijne dag!
Chocolade-Hazelnotenpasta
Ingredienten voor 1 pot pasta:
125 gram hazelnoten, 2 eetlepels gesmolten kokosolie, 30 gram cacaopoeder, 4-5 medjouldadels, 75 milliliter plantaardige melk (bijvoorbeeld amandel- of kokosmelk), snuf vanillepoeder of vanilleextract, optioneel ahornsiroop
Bereiding:
Ontpit de dadels en week deze 10 minuten voor in heet water.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen. Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal helemaal fijn tot meel. Voeg de gesmolten olie toe en maal het geheel tot een smeuïge, hele fijne notenpasta. Voeg de dadels toe (zonder het weekvocht), het cacaopoeder, vanille en een scheutje melk en maal het geheel helemaal fijn tot een pasta. Voeg zoveel melk toe tot je een goede, smeerbare en lekkere pasta hebt. Zoet eventueel nog verder bij met ahornsiroop of gebruik imkerhoning.
Bewaar de chocoladepasta in een gesloten pot in de koelkast.
Geniet ervan!
Liefs, Williene