Blauwe bessentaart!
Smakelijck Winter is de deur uit en al bij velen op de mat gevallen, tijd om weer over te gaan tot het bloggen en publiceren op de site!
Deze bosbessentaart had ik afgelopen zomer gemaakt nadat we veel bessen hadden geplukt. Het lijkt een beetje op monchoutaart, maar dan met een chocoladebodem. Erg lekker en verrassend! Laat de bodem uit de oven even goed afkoelen, daar wordt hij knapperig van.
Fijn weekend!
Blauwe bessentaart!
Deze taart is glutenvrij, ei-vrij, E-nummervrij en vrij van geraffineerde suikers.
Ingredienten:
Voor de bodem: 110 gram kokosmeel, 60 gram amandelmeel, 50 gram kokosbloesemsuiker, 120 gram roomboter, 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder, snufje zout
Voor de vulling: 250 milliter biologische slagroom, 300 gram monchou, flinke snuf vanillepoeder, 5-6 eetlepels biologische of imker-honing (naar eigen smaak)
Voor de topping: 300 gram blauwe bessen, 1,5 eetlepel chiazaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter door het kokosmeel, amandelmeel, de kokosbloesem, het cacaopoeder en het snufje zout. Kneed tot een deeg en druk het deeg in een ingevette vorm van ongeveer 22 centimeter. Duw het deeg stevig aan en maak een mooie, gladde opstaande rand. Schuif de bodem in de oven en bak deze in 15-20 minuten gaar. Laat afkoelen.
Klop de monchou los en voeg daarna de vanillepoeder en honing toe. Klop tot een gladde massa. Klop in een andere kom de slagroom stijf en meng met de monchou. Vul de chocoladebodem met de monchouvulling. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
Was de blauwe bessen en doe deze in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat de bessen in ongeveer 5 minuten stuk koken. Voeg het chiazaad toe en laat dit even meepruttelen. Zet het vuur uit en laat de bessengelei 15 minuten indikken.
Haal de taart uit de koeling en bestrijk de bovenkant voorzichtig met de bessengelei. Zet de taart terug in de koeling tot het serveren.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene