IMG_2878.JPG
Vrijdag 06 sep 2019

Chocolade - cheesecake muffins met frambozen!


Het is weer bijna weekend en dat betekent iets lekkers bakken! Nu moet ik zeggen dat we regelmatig 'het weekendlekkers' overslaan, chocolade is ook heerlijk bij de koffie :-) 

Maar vandaag was ik toch al druk in de keuken dus heb ik even deze overheerlijke muffins gebakken. Ik gebruikte hiervoor het oude recept en heb deze hier en daar wat omgezet. En met succes, want ze zijn héérlijk. Ik wens je een heel fijn weekend toe! 

Chocolade - cheesecake muffins met frambozen - Dit recept is suikervrij en glutenvrij

Ingredienten voor 10 stuks:

Voor het chocoladebeslag: 100 gram roomboter, 100 gram zachte dadels, 3 eieren, 75 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel of een ander (glutenvrij) meel, 3 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Voor het roomkaasbeslag: 200 gram roomkaas, 1 theelepel vanillepoeder, 1 ei, eventueel tot 50 gram ahornsiroop of kokosbloesemsiroop, handje frambozen (vers of uit de diepvries)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet in een muffinpan 10 papieren muffinvormpjes.

Snijd de dadels in stukjes en mix ze de boter romig. Voeg de eieren toe en mix glad. Voeg het amandelmeel, boekweitmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.

Vul de muffinvormpjes met 1 ruime eetlepel beslag. Het beslag wat je overhoudt zet je aan de kant.

Klop de roomkaas glad met het vanillepoeder en, eventueel de siroop. Voeg het ei toe en mix tot een glad beslag.

Verdeel het roomkaasbeslag over het chocoladebeslag, opnieuw ongeveer een ruime eetlepel per muffin. Verdeel de rest van het chocoladebeslag over de muffins, ongeveer een theelepel per muffin. Verdeel de frambozen over de muffins, duw ze eventeel een beetje in de muffins.

Schuif de muffins in de oven en bak gaar in 25-30 minuten. Controleer met een satéprikker of de muffins ook van binnen gaar zijn.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Groente en fruit van het seizeoen... Februari! De voordelen van seizoengroenten (en...
lees verder
Speciaal voor Valentijnsdag bedacht ik een recept voor deze heerlijke frambozenslof. En of je er...
lees verder
Iedere maand organiseer ik een leuke winactie die past bij Smakelijck. Met producten die ik...
lees verder
Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer....
lees verder
    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder

2 opmerkingen
  • Margje
    Margje zaterdag 07 sep 2019 om 17:20
    Ik twijfel niet over de smaak.. ze staan in de oven en lijken me héérlijk! Ik heb er 12 stuks! En de cupjes zijn boordevol! Lekker met frambozen uit.. eigen tuin, uiteraard
    • Smakelijck maandag 09 sep 2019 om 08:15
      Oh echt? Ik had er precies 10 :-) Misschien waren jouw cupjes kleiner? Hopelijk vielen ze in de smaak!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190